Vali Baruş Büyük bir sevinç yaşıyoruz

Bolu Valisi Aydın Baruş 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı .

Vali Baruş Büyük bir sevinç yaşıyoruz
22.04.2015 - 14:32

Bolu Valisi Aydın Baruş 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı .

Baruş mesajında şu ifadelere değindi ; "  Milli iradenin istinatgahı, demokratik rejimimizin temel kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 95’inci yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve sevincini yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi milletimizin şanlı tarihindeki dönüm noktalarından biridir.  Esaret altına alınmak istenen bir milletin, tüm olumsuz şartlara, her türlü yokluğa ve güçlüklere rağmen, istiklalini ve özgürlüğünü dünyaya ilan ederek başlattığı Ulusal Kurtuluş Savaşının tüm yurt sathına yayılmasını sağlayan büyük bir uyanışın en önemli adımının atıldığı tarihtir 23 Nisan 1920.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın lideri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli egemenliğin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bu günü çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan ederek gelecek nesillere verdiği değeri ve onlara olan güvenini ifade etmiştir.

Millet olarak bizlere düşen görev, bağımsız bir ülkenin onurlu fertleri olarak yaşamanın değerini geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmaktır. Milli değerlerine bağlı, kendine güvenen, Türkiye’nin geleceğine inanan, okuyan, araştıran,  vizyon sahibi, girişimci, dürüst ve çalışkan nesiller yetiştirmek ülkemize ve bu mirası bizlere emanet eden şehit ve gazilerimize olan vazgeçilmez borcumuzdur.

Sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz; sizlerin, sahip olduğunuz sorumluluk bilinci, kalplerinizde taşıdığınız coşku ve umutla bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan itimadımız tamdır.  Yüreklerinizdeki masumiyet ve insan sevgisi ülkemiz ve dünya barışı için güçlü bir teminattır.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere,  bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.

Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını eniçten dileklerimle kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum."


Editör: E. Candan