HDP Bolu adaylarını tanıttı

HDP Bolu milletvekili adaylarını basın ile buluştu. HDP Aday tanıtım toplantısına HDP Bolu İl Eş Başkanları Özgür Günaydın, Elif Esen, İl ve ilçe yönetimleri, milletvekilleri adayı Nevzat Sancak, Nur Türk ve Güner Yavuz, partililer ve yanı sıra Marmara Bölgesi Seçim Komisyonu Sözcüsü Hilmi Toy katıldı.

HDP Bolu adaylarını tanıttı
20.04.2015 - 19:54

HDP Bolu  milletvekili adaylarını basın ile buluştu. HDP Aday tanıtım toplantısına HDP Bolu İl Eş Başkanları Özgür Günaydın, Elif Esen, İl ve ilçe yönetimleri, milletvekilleri adayı Nevzat Sancak, Nur Türk ve Güner Yavuz, partililer ve yanı sıra Marmara Bölgesi Seçim Komisyonu Sözcüsü Hilmi Toy katıldı.

HDP Bolu İl Eş Başkanı Özgür Günaydın aday tanıtımında yaptığı açıklamada şu ifadelere değindi.  "Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşıyoruz. 70 yıllık, 80 yıllık handikaplar, ötekileştirmeler, baskılar, yaşadıklarımızın tamamının çözümünün, yepyeni bir yolunun açılıp açılmayacağının seçimini yaşıyoruz.

Yıllardır dışlanan, birbirinden kopartılan halklar olarak her birimiz kendi değerlerimiz ve kimliğimizle, tek tipleşmeden, tam da olduğumuz gibi HDP ağacında bir araya geldik. Bizler,  halkların gücü ve umudu olduk. Şimdi bizler aldığımız bu sorumlulukla, meclisteki her sandalye için Türkiye’nin her ilinden, yarısı kadın yarısı erkek 550 aday ile 2015 genel seçimlerine katılıyoruz. Türkiye’nin bütün halklarını mecliste temsil etmek, hepimizin haklarını gözetmek için büyük bir görevi üstlenmiş oluyoruz.

Birlikte yaşamak, bütün kimliklerle, bütün inançlarla, bütün farklılıklarımız ve bütün renklerimizle birlikte yaşamaya karar vermek, cesaret işidir. Bu salonda bulunanlar Ortadoğu kan gölü içindeyken, 100 yıl sonra bir kez daha bütün bölge emperyalist heveslerle dizayn edilmeye çalışılırken, öte taraftan IŞİD ve benzeri vahşet insanlık dışı çizgi halklarımıza dayatılırken, mezhep çatışması, kin ve öfke üzerine siyaset üretmek, kimlik çatışması ve iç savaşlar içerisindeki coğrafyada Alevi ile Sünni'nin el ele vermesi, Türk ve Kürt'ün, Ermeni ve Çerkez'in omuz omuza vermesi, bizler farklılıklarımız ile 'bizler HDP'yiz, bizler Meclis'e bu şekilde gideceğiz demek büyük bir cesaret işidir.

Her şeyden önce unutulmasın ki 7 Haziran'da bir seçim olacak, seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Savaş naraları gibi savaş tamtamları ile iktidar, panikledikçe gerilim, tansiyon yaratmak isteyecektir ama biz bu antidemokratik seçim hukuku ve yarışına rağmen bize dayatılan seçim barajı ve adaletsiz hazine yardımı, devletin bütün imkanlarını, cumhurbaşkanlığının bütün imkanları dahil olmak üzere tek bir partinin, iktidar partisinin emrine sunulduğu şu seçim ortamında bile demokratik yarıştan vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir siyasi parti düşmanımız değildir, tamamı bizim siyasi rakibimizdir. Hiçbir partinin adayı, bizim dışımızdaki partilerin hiçbirinin adayı, bizim düşmanımız değildir. Tamamıyla insani, dostane ilişkilerle bu seçim kampanyasını yürüteceğiz.

Halklarımıza verdiğimiz sözler var. Büyük özlemlerimiz, hayallerimiz var. 10 yıllardır yürütülen mücadele gelenekleri, birikimleri, miraslarımız var. 7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında Türkiye, artık barışa doğru yelken açmış olacak. Türkiye artık istikrara doğru yelken açmış olacak. Bütün kaygıları, korkuları giderecek bir seçim sonucu ortaya çıkaracağız.

7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında herkes, HDP'nin meşesinin yapraklarının, HDP'nin meşesinin yeşilinin, morunun, kırmızısının, sarısının muhteşemliği ile büyülensin istiyoruz. O akşam işçiler, köylüler, işsizler, kadınlar, yoksullar, gençler, memurlar, esnaflar, işverenler içlerine huzur dolmuş bir şekilde, 'Evet artık bu ülkede bizler kardeş kavgasını bitirecek, bizler diktatörlük yöntemini ve dayatmasını sonlandıracak, bizler bu ülkede açlığı, yoksulluğu, işsizliği bitirecek güne başladık' desinler. Seçim sonuçları bütün Türkiye'de aynı heyecanı yaratsın istiyoruz. Oy veren de vermeyen de o akşam huzurlu, mutlu olsun istiyoruz.

Bu amaç ve inançlarla bizler de Bolu’yu Meclis’te temsil etmek için adayız. Çünkü Bolu çok yabancısı olduğumuz bir şehir değil.

Çünkü Bolu; 1 Mayıslarının yapıldığı bir işçi emekçi kentidir. Taşeron çalışmaya karşı pek çok işçi direnişinin yaşandığı bir kenttir.

Çünkü Bolu; Özgecan’ın katledilmesine karşı binlerce kadının sokağa çıktığı, kadın özgürlük mücadelesinin merkezlerinden birisidir.

Çünkü Bolu; Demokratik Müslüman çevrelerin geçmişten bu yana mücadele yürüttüğü merkezlerden birisidir.

Çünkü Bolu; Demokratik Alevi Hareketi’nin, Alevi toplumsal örgütlenmelerinin bulunduğu bir şehirdir.

Çünkü Bolu; Karadeniz’in her köşesinde olduğu gibi, HES’lere direnen, doğasına, akarsuyuna sahip çıkan köylülerin memleketidir.

Şimdi, bu birikimi ileriye sıçratma zamanı. Sınırlarımızı aşma, toplumla-halkla buluşma, HDP’yi Bolu halkına mal etme zamanı. Seçim barajını  Bolu’dan da yıkmak üzere yola koyulduk. Türkiye’nin barışına Bolu’dan da omuz vereceğiz.

Sadece  Bolu’da değil, Artvin’den Tokat’a, Ordu’dan Trabzon’a, Gümüşhane’den Kastamonu’ya kadar bütün Karadeniz coğrafyasında iddialı, tabana yayılan ve güçlü bir seçim çalışması yürüteceğiz.

Karadeniz’in doğa aşkını, HES’lere isyanını Yeni Yaşam’ın ekolojik perspektifiyle buluşturacağız.

Karadeniz’in çayını, fındığını, pirincini, elmasını yok edenlere Yeni Yaşam’ın ekonomisiyle karşı duracağız.

Karadeniz’in çoğul halklar mozaiğini Yeni Yaşam’ın demokratik ulus perspektifiyle buluşturacağız."


Editör: E. Candan