Milli İttifak adaylarını tanıttı

‘Milli İttifak’ düzenlenen basın toplantısı ile ilimizdeki milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Milli İttifak adaylarını tanıttı
19.04.2015 - 18:48

Seçim startının verildiği milletvekili tanıtım programına, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Kul, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Karagöz, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan, Saadet Partisi Gençlik Kolları ve çok sayıda partili katıldı.
 
“BARAJLAR PATLAYACAKTIR” 


Program Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Karagöz’ün açılış konuşması ile başladı. Karagöz; “Temiz toplum, temiz yönetim, temiz siyaset anlayışı ile yola çıktığımız ‘Milli İttifak’ Saadet Partisi çatısı altında toplanarak seçim startı verdiğimiz milletvekili tanıtım programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bizim davamızda kimse kendisi için yaşamaz. Herkes kardeşi için yaşar. Menfaati öldürmenin en kolay yolu budur. Namaz dinin direğidir. Cihat ise zirvesidir. Biz siyaseti Allah rızası için yapıyoruz. Biz m mantar zihniyetli değiliz, biz çınar ağacıyız. Gayemiz Allah’ın rızasını kazanmaktır. Arzumuz tüm insanlığın saadetidir. Yolumuz ikna metodudur. İnsanlığın kurtuluşu ancak İslam ile mümkündür. İslam ise Allah yapısıdır. Dolayısıyla mükemmeldir. Eksiklik ve fazlalık kabul etmez. Bu dava için çalışmak herkese nasip olmaz. İster gecenizi gündüzünüze katıp bu hak dava için çalışın ister yan gelip yatın. Bu hak davanın başarısını ne bir gün öne alabilirsiniz ne de geciktirebilirsiniz. Bütün mesele bu şerefli davada nasıl bir imtihan vereceğimizdir. İslam âlemindeki Arap Baharı diye adlandırılan baharın hiç gelmeyişi bunun yerine zulüm, kan ve gözyaşının oluşu. İşsizliğin yüzde 11.3’lere gelişi, işsiz sayısının son bir senede 454 bin artarak 3 milyon 259 bine çıkışı. Dış borcun ise 3 gün içerisinde 20 milyon TL artması. Emekliye bin liranın altındakilere 100 lira vereceğim diyerekten günlerce aylarca yapılan tantananın arkasından bunu vermeyerekten kendilerine yüzde 9.3’lük bir artışla 740 TL’nin verilmesi gibi. İşte kardeşim siz barajı aşamazsınız, barajı geçemezsiniz işte bu ittifak sayesinde bizim karşımızda baraj kalmamıştır. Barajlar patlayacaktır. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde meclise gireceğiz” diye konuştu.
“YAZICIOĞLU VE ERBAKAN YAPTIKLARINI GÖNÜLLERE YAZDIRDI”
Karagöz’ün ardından konuşan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan; “Milletin beklediği bir ittifak oldu. Bir heyecan var. Bizleri de davet ediyorlar gittiğimiz illerde de görüyoruz. Güzel bir beraberlik var. İnsanlar yaptıklarını billboardlara astırabilirler, kitaplara da yazdırabilirler. Ama iki kişi var ki; birisi rahmetli Necmettin Erbakan Hocamız, birisi de Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, gönüllere yazdırdılar yaptırdıklarını, yaptıklarını. Bu iki liderin uzantısı olan, devamı olan bu partilerin birleşmesi taban neredeyse hemen hemen aynı, çok güzel ve sevindirici olmuştur. Baraj sorununa halkımız çok takılı kalmasın, gerçekten Türkiye genelinde belki il bazlarında tek tek başarılı olmayabiliriz ama bütün genelde baraj sorunumuz yoktur. Seçime Bolu’da Saadet Partisi çatısında gireceğiz. Bütün arkadaşların desteklerini bekliyoruz. Biz diğer muhalefet partileri gibi değil de, yapılana yapıldı, doğruya doğru yanlışa yanlış demek için talibiz. Bu şuandaki siyaset anlayışını da kabul etmiyoruz. İktidar nasıl olsa iktidarız diye yatıyor, muhalefet nasıl olsa para alıyoruz diye yatıyoruz herkes çalışmak niyetinde değil. Onun için biz bu oylara talibiz Allah’ın izniyle” dedi.
 
Aday tanıtım toplantısına katılan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Kul ise; “7 Haziran’da bir seçim var ve bu seçim çok önemli. Öylesine önemli ki, Türkiye’nin ekonomik durumunu göz önüne aldığımızda evet çok önemli, işsizler ordusuna büyük işsizler katılıyor. Diplomalı işsizler derneği kuruluyor. Üniversiteyi bitiren kardeşlerimiz maalesef yarınından umutlu değil. Yani ülkemizin içerisinde bulunduğu şu biraz önce sayılan ekonomik sıkıntı, bu milli ittifakın kurulmasında öncü olan sebeplerden biridir” diye konuştu.

“ÜÇLÜ OLSUN GÜÇLÜ OLSUN”

İttifak için MHP’ye de el uzattıklarını belirten Kul; “Bu ittifak kurulmadan önce aslında üçlü olsun güçlü olsun denmişti. Yani Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir ses, bir soluk bir el uzatılmıştı. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi buna sıcak bakmadı. Çünkü kendilerinin ülkeyi yönetmeye talip olmadığını biz biliyoruz. Nereden biliyoruz? Fazilet Partisi’nin mecliste olduğu dönemde kendilerine Başbakanlık teklif edildiğinde Fazilet Partisi dinlenmeye çekilsin diye söylemişti. O dönemde başörtülü milletvekilini biz çözeceğiz deyip Antalya’dan meclise girmesine sebep olmuşken başörtü sorununu meclisin kapısında çözmüştü. Biz daha bir çok sebeplerle tanıyoruz. İktidara talip olmadıklarını biliyoruz. Bu seçimde de bu ittifakla, bu üçlü ittifakla biz hükümeti kuracak konumdaydık. Ama Allah’ın izniyle şimdi yapılacak olan seçimde meclisin en güçlü grubunu biz oluşturacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

“BİZ BOLU’DA DA BARAJI AŞACAĞIZ”

Seçimlerde Bolu’da da barajı aşacaklarını söyleyen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Kul; “Türkiye’yi geziyoruz dolaşıyoruz. Her yerde milli bir heyecan başladı. Her yerde milli bir birlik başladı. Tüm siyasi partilerden destek bekleneninde üzerinde olmaya başladı. biz Bolu’da da gücümüzü biliyoruz. Allah’ın izni ile ne fazla çalışacağımız yerlerden biri Bolu olacak. Biz Bolu’da da barajı aşacağız. Böyle bir sorunumuz olmayacak” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH ZAFERE ULAŞIRIZ”

Programda ilk önce Milli İttifak 3. Sıra Milletvekili Adayı Muzaffer Boyacı kendini tanıttı. Boyacı şöyle konuştu:
“Ben Gerede’de doğdum. Makine mühendisi olarak görev yaptım. Ankara’da tahsilimi tamamladım. Gerede’deki bir fabrikada 26 yıl hizmet verdim. Karayollarında görev aldım oradan emekli oldum. Allah nasip etti böyle bir teşkilatla birlik ve beraberlik içerisinde huzurlarınızda bulunuyorum. Allah hepimize, Erbakan Hocamıza, muhterem Yazıcıoğlu abimize buradan dua ediyorum bu birlikteliği bizlere bıraktılar. Büyük bir emaneti inşallah bizim üzerimize yüklediler. Bu emaneti ve bu birlikteliği de inşallah ilerilere kadar yürüteceğiz. Devam ettireceğiz ve inşallah başarılı olacağımıza da ümit ediyorum. Gerede’de yaptığım intibalara göre iyi bir çalışma var. Yaptığım sohbetlerde bu birliktelikten çok memnunlar. İnşallah zafere ulaşırız diye düşünüyorum.”

“MÜCAHİTLER VE ALPERENLER OLARAK BİZ O MECLİSE GİRECEĞİZ”

Boyacı’dan sonra ise Milli İttifak 2. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Tan tanıtım konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 “Boluluyum. Nakliyecilik sektöründe faaliyet gösteriyorum. İnşallah Allah’ın izni ile Mücahitler ve Alperenler olarak biz o meclise gireceğiz. O mecliste biz olmadığımız için özerklik konuşuluyor. Biz girersek inşallah özerklik konuşulamayacak. Hakkın ve hakikatin insanlarıyız biz. Biz Hz. Ömer’in adaletini bilen insanlarız. Bu milli ittifakın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

“BİZİM DAVAMIZ HAK DAVADIR VE TEK DAVADIR”

Toplantıda son olarak Milli İttifak 1. Sıra milletvekili Adayı Veysel Çetinkaya kendini tanıttı. Çetinkaya gündeme dair açılamalarda da bulundu. Çetinkaya’nın konuşması şöyle:
 “İlahiyat mezunuyum. 31 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 2012 yılında Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı’na getirildim. Ogün bugündür Bolu İl Başkanlığını yürütmekteyim. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Milli İttifakın 1. Sıra milletvekili adayı olarak gösterildim. Bu şereflerin onurların en güzelidir. Rabbime hamd ediyorum beni ve bizleri böyle bir onura layık gördükleri için. Ve bu takdim edilen onura layık olmak için gece gündüz çalışacağıma da söz veriyorum.  Derdimiz nedir? Davamız nedir? Niye biz bu yollardayız? Niye bu kadar üzerimize gelmelerine rağmen hala şu yuvayı neden terk etmedik? Bizim davamız Hak Davadır ve tek davadır. Yeryüzünde zulüm kalkıncaya kadar, adil bir düzen kuruluncaya kadar biz bu davanın yolundayız arkadaşlar. Asgari ücretli 949 TL alıyor. Bunların sayısı 6 milyon. 7-8 milyon emekli de bin liranın altında maaş alıyor. Bir o kadar da işsiz var. Düşünün ülke nüfusunun yarısı aç. Açlık sınırı ise bin 400 lira. Peki bu adil midir zulüm müdür Allah aşkına? Peki böyle bir manzara karşısında milli görüşçünün ne yapması gerekir. Bu zulmü haykırıp milli görüşü milli ittifakı meclise sokması gerekir. İşte biz bu yolun yolcusuyuz. Eğer bundan bir geri adım atarsak, bu davada duraksarsak geri dönüp gidersek bunda gadabın üzerimize geleceğini hiçbir zaman unutmayalım. Madem bizi çıkardılar ön plana biz önden hep beraber bu yolun yolcusu olarak çalışmalarımıza 7 Haziran’a kadar devam edip gecemizi gündüzümüze katıp milli görüşü inşallah mecliste görmeyi hepimize Allah nasip etsin diyor herkese saygılar sunuyorum.” Haber Sercan Ateş


Editör: E. Candan