Seben sanatçılara ilham kaynağı olmaya devam ediyor

Seben, Kültürlerarası Sanat Projesi 4. Sanat Çalıştayı'nda ikinci kez dünyanın ve Türkiye'nin ünlü sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Seben sanatçılara ilham kaynağı olmaya devam ediyor
17.04.2015 - 20:19

Seben, Kültürlerarası Sanat Projesi 4. Sanat Çalıştayı'nda ikinci kez dünyanın ve Türkiye'nin ünlü sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye Proje Kurulu Başkam ve Yürütücüsü Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatalar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Muhammet Alagöz'ün Türkiye ayağını organize ettiği Kültürlerarası Sanat Projesi Bolu/Seben 4. Sanat Çalıştayı hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi. Çalıştay, Bolu Belediyesi, Seben Belediyesi ve Seben Kaymakamlığı'nın katkıları ile 16-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sanat Köyü'nün de tamamlanmak üzere olduğu ilçe adını yine sanatla duyuracak. Çalıştay sonrası ilki Bolu'da ikincisi Seben'de olmak üzere iki sergi açılacak. Almanya ve Türkiye'den ünlü ressam ve sanatçıların katılacağı çalıştay hakkında bilgi veren Doç. Muhammet Alagöz, Sanat Köyü'nün Seben'de kurulması nedeniyle Kültürlerarası Sanat Projesi ile bir kez daha evsahipliği yapacağını ve yine sanatla gündeme geleceğini vurguladı.

ÜNLÜ SANATÇILAR SEBEN'DE OLACAK

Alagöz, Türkiye ve dünya çapında isim yapmış küratör, ressam ve sanatçıları çalıştaya davet ettiklerini belirterek şunları söyledi ; "16-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştayımızın bu dördüncü ayağı. İkisi Almanya'da düzenlendi, Türkiye'deki çalıştay mekanımız yine Seben. Çalıştayın ilçemizde olmasının nedeni, Seben'de kurulan ve tamamlanmak üzere olan Sanat Köyümüz. Almanya'dan 14, Türkiye'deki üniversitelerden 13, Bolu AİBÜ'den ve serbest sanatçılardan olmak üzere 14 sanatçı yine Bolu'dan Bolu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi' nden Başhekim Hülya Ensari'nin başkanlığında 10 kişilik bir ekip, çalıştayda yer alacak. Önemle vurgulamak istediğim noktalardan birisi, dünyada isim yapmış ünlü ressam ve hocalarımız da bu çalış tayda yer alacak olması. Bolu ve Seben, Devrim Erbil, Habip Aydoğdu, Ali Kotan, Prof. Zeliha Akçaoğlu, Numan Arslan, ünlü küratör İbrahim Karaoğlu'nun değerli katılımları ile Türkiye'nin sanat gündeminde olacak. Bu önemli bir ayrıntı. Çalıştay sonunda Bolu'da ve Seben'de sergilerimiz olacak. Katkılarından dolayı, Bolu ve ilçe belediyelerimize ve kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum."

Haber Ümit Turpçu


Editör: E. Candan