Özcan Hassasiyetlerimiz aynı

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kamu Sen İl Temsilcisi ve Kamu Sen’e bağlı sendika başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Özcan Hassasiyetlerimiz aynı
12.04.2015 - 22:03

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kamu Sen İl Temsilcisi ve Kamu Sen’e bağlı sendika başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 

Tanju Özcan’ın ziyaretinde ilk sözü alan Kamu-Sen Bolu İl Temsilcisi Hüsnü Yaman, “Bugüne kadar güzel işlerin altına imza attınız, birçok sıkıntımızda sizi aradık ve hepsinde bize dönüş yaptınız. Bizi bir takım şeylerle özdeşleştirseler de biz o gözle bakmadık. Siz bizi, biz sizi tanıyoruz. İyi niyetimizden kuşkunuz olmasın. Güzellikler adına iyilikler adına ne söylenmesi gerekiyorsa hepsini sizlere diliyoruz. İnşallah istediğiniz gibi bir sonuç elde edersiniz” dedi.
 
“İŞ GÜVENCEMİZE DOKUNDURTMAYACAĞIZ”
Kamu-Sen Bolu İl Temsilcisi Hüsnü Yaman, “Ülkemizde hem çalışanlar adına hem ülkemiz adına bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Bizi bekleyen en büyük tehlike iş güvencemizin elimizden alınması konusu var. Maalesef böyle bir durumla karşı karşıyayız. Demişler ya ormana seni kesmeye geliyorlar diye, hikaye bu ya o da ne yapalım baltanın sapı bizden demiş. Şimdi bu iş güvencemizin elimizden alınması konusunu yandaş, tetikçi sendika eliyle yaptırtmaları da maalesef çalışanların ayağına sıkmak mı dersiniz ya da adını ne koyarsanız. Çalışanlar 2013 yılında yapılan toplu sözleşmeler gereği çok büyük mağduriyetler yaşamaktalar. Enflasyonla aldıkları ücretin birbiri ile alakası olmayacak şekilde aralarında anormal bir derecede uçurum var. Bugün hep beraber yaşadığımız ve size rapor olarak verdiğimiz sıkıntıları sizin meclis kürsüsünde dile getirdiğinizi gördük ve çokta sevindik. Okul idarecileri konusu da ayrı bir durum. Yapılan anormal suiistimaller beraberinde getirdikleri tetikçi idareciler ve o idarecilerin diyet borcunu ödemek için çalışanlara yaptıkları mobing sıkıntı, bizim var olan sıkıntılarımızı bir kat daha artırdı. Milli Eğitimde bugün inanılmaz derecede bir keyfi uygulama, büyük bir baskı ve müthiş derecede bir korku imparatorluğu yaratılmış durumda. Bizim bile iyi tanıdığımız bildiğimiz insanların bize zarar gelir ya da bir sıkıntı yaşarız düşüncesi ile böyle bir günde maalesef tarafsız kalmaya çalışmaları önümüzdeki günlerin çalışanlar açısından daha sıkıntılı geçeceğini gösteriyor. Bu anlamda 7 Hazirandan sonra tablo nasıl oluşur bilmiyorum. Eğer çalışalar lehine bir tablo oluşmazsa parlamentoda, daha önce 4 Nisanda Türkiye Kamu-Sen olarak Ankara’da provasını yaptığımız, 55000 kişi civarında kişinin katıldığı mitingimizi daha da büyüterek ülke geneline yayarak devam ettirebiliriz. Asla kimseye iş güvencemize dokundurtmayacağız. Bizim sesimiz olacağınıza, iş güvencemizin elimizden alınması konusuna karşı çıkacağınıza güvencemiz zaten sonsuz. Konuşulacak, söylenecek çok şey var, buraya geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TANJU ÖZCAN; “HASSASİYETLERİMİZ AYNI”
Tanju Özcan; ” Sizler beni biliyorsunuz, ben defalarca buraya geldim ve başka bir konfederasyona da bu kadar gitmiyorum. Hatta bundan dolayı eleştiri de alıyorum ama burada kendimi daha rahat hissediyorum. Burada benim gibi düşünen insanların çok daha fazla olduğunu görüyorum, ortak paydalarımız olduğunu görüyorum. Sizler beni görüyorsunuz gizli kapaklı birisi değilim. Bolu’dan Ankara’ya nasıl gittiysem aynı şekilde döndüm. Hassasiyetlerim sizin hassasiyetlerinizle aynı, söylemlerim önemli ölçüde sizin söylemlerinizle aynı. Duruşumuz arasında bir fark yok, belki de o yüzden Kamu-Sen’i ziyaret ederken ya da Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın genel kurullarına giderken son derece keyifli gidiyorum, rahat gidiyorum. Orada bulunmaktan da çok memnun oluyorum. Önümüzdeki dönemde inşallah temsil görevini yeniden alırsak yine hassasiyetlerim aynı olacak. Bu ülkenin bölünmemesi için, üniter yapının bozulmaması için Türk Milleti tanımının anayasada kalabilmesi için, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin anayasada yer alması, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ülkenin yeniden yürüyebilmesi, parlamenter sistemin devam edebilmesi adına mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda herhangi bir tereddüdünüz olmasın” şeklinde konuştu.


Editör: E. Candan