Coşkunyürek STK temsilcilerine teşekkür etti

AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, aday tespit çalışmalarına katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Coşkunyürek STK temsilcilerine teşekkür etti
25.03.2015 - 19:21

AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, aday tespit çalışmalarına katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Coşkunyürek, farklı görüşlere mensup çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen temayülü çoğulcu demokrasiye çağ atlatan milat olarak değerlendirdi. 
Bolu siyasetinde bir ilki gerçekleştiren AK Parti Bolu İl Teşkilatı, milletvekili adayı tespit çalışmalarına ayrım yapmaksızın tüm sivil toplum kuruluşlarını dahil etti. Pazartesi günü yapılan temayül yoklamasında 12 aday adayı için sivil toplum kuruluşları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri oy kullandı.
698 kişinin oy kullandığını açıklayan İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, katılımcılara teşekkür ederek, “Ayrım gözetmeksizin herkesin görüşüne başvurduk. Genel merkezimizin aday tespit çalışmalarına katkı vermesi amacıyla dün düzenlediğimiz temayül yoklaması ile görüş ayrımı gözetmeksizin Bolu’daki değerli sivil toplum kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütlerinin görüşlerini aldık. 209 sivil toplum kuruluşumuza mensup birbirinden değerli 698 kişinin halkın partisi AK Parti’ye ve kendi vekil adaylarına sahip çıkması Bolu’da ve Türk siyasi tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir durumdur” diye konuştu.
“KATILIM, AK PARTİ'NİN GÜCÜNÜ, İDDİASINI ORTAYA KOYMAKTADIR”
2001 yılında kurulan AK Parti'nin, bugüne kadar hep ilklerin partisi olduğunun altını çizen Coşkunyürek, konuşmasının devamında "Dünkü tablo karşısında bizler, büyük onur ve gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çoğulcu demokrasinin bir örneğini sergilediğimiz bu çalışmaya, aralarında farklı görüşe mensup kişilerinde olduğu geniş bir kitlenin sahip çıkması, AK Parti'nin gücünü, o şehirdeki iddiasını ortaya koymaktadır" dedi.


Editör: E. Candan