STK temsilcileri sandık başına gitti

7 Haziran seçimleri öncesi aday tespit çalışmalarını sürdüren Ak Parti, Bolu'daki adaylar hakkında görüş bildirmelerini istediği STK'lardan büyük destek aldı.

STK temsilcileri sandık başına gitti
23.03.2015 - 22:45

 

7 Haziran seçimleri öncesi aday tespit çalışmalarını sürdüren Ak Parti, Bolu'daki adaylar hakkında görüş bildirmelerini istediği STK'lardan büyük destek aldı. Aralarında muhalefet partisine mensup birçok kişinin de yer aldığı Bolu'nun önde gelen tanınmış isimleri, Ak Parti'den aday olarak görmek istediği 3 isim için oy kullandı.

Ak Parti Bolu İl Başkanlığı, 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için aday olan 12 kişi için düzenlediği temayül yoklaması ile il genelinde faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütlerinin görüşlerini aldı.

Pazartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşen temayül yoklamasına, görüş ayrımı yapılmak sızın Bolu il ve ilçelerindeki tüm kesimler davet edildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yoltaş, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Memur Sen İl Başkanı Ahmet Koçak ve konfederasyona bağlı sendika temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Eyüp Uzun'un da arasında bulunduğu 209 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, kendilerine gelen daveti kırmayarak, temayül  salonunda oyunu kullandı.

Oy kullanmak üzere salonda gelen farklı görüşe mensup birçok isim yaptığı açıklamada, Ak Parti'nin hayata geçirdiği uygulamadan dolayı memnuniyetini dile getirdi.  Temayül hakkında görüş bildirenler isimlerden bazıları, şunları söyledi:

GÜLDEMİR: "TÜRKİYE VİZYONU AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Güldemir: "Aslında bugün Ak Parti'nin bu ülkede 12 yıldır nasıl iktidarda kaldığının göstergesidir. Ben bir STK yöneticisi olarak, bir siyasi partinin sivil toplum kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütlerinin görüşlerini almasını  daha nice 12 yıllarda iktidarda kalmasının işareti olarak görüyorum. Buradaki işlemin sonucu beni çok fazla ilgilendirmiyor. Burada Ak Parti topluma şu mesajı veriyor; diyor  ki 'Sıradan bir cami dernek yöneticisi, oda temsilcisi  siz benim için önemlisiniz, değerlisiniz. Sizlerin görüşleri doğrultusunda ben yol haritamı belirliyorum' Bu, demokrasi açısından, yeni Türkiye vizyonu açısından çok önemli."

VELİOĞLU: " AK PARTİ'NİN ÜST KADEMESİNİ TEBRİK EDİYORUM"

Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Bülent Velioğlu: "Türkiye'de ilk defa Ak Parti örnek bir çalışmaya imza attı, her görüşten STK'ların görüşlerini almak için bir temayül yoklaması düzenledi.  Bizlerde Bolu Gazeteciler Cemiyeti olarak oyumuzu kullandık. Bu çalışmadan dolayı Ak Parti'nin üst kademesini tebrik ediyorum. Çünkü hem sağcısı hem solcusu, yaşadıkları bu şehir için görüş bildirdiler. Bu çalışmanın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyorum."

BANDAKÇIOĞLU: "DEMOKRASİ AÇISINDAN BÜYÜK BİR ERDEMLİLİKTİR"

Bahçelievler Camlı Camii Yaptırma ve Koruma Dernek Başkanı Yener Bandakçıoğlu : "Ak Parti'nin bugünkü temayül yoklamasını, demokrasimiz için büyük bir başarı olarak kabul ediyorum. Ben yılların Cumhuriyet Halk Partilisiyim. Bir Cumhuriyet Halk Parti'liyi bile buraya çağırmak demokrasi açısından büyük bir erdemliliktir. Bu konuda Ak Parti'yi yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Bütün adaylara da başarılar diliyorum."

ATEŞ: "VERİLEN DEĞER ANLAMINDA BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR"    

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, "Türkiye yeni bir seçim atmosferine geldi. İlde de çeşitli partilerin farklı adayları var ama  Ak Parti'nin bu girişimini kutlamak gerekir. Çünkü STK'lar ilin esas sahipleridir. Bu konuda önderlik yapan Ak Parti teşkilatlarına, görev alan tüm herkesi kutluyoruz. Bir oy fazla bir şey ifade etmez ama atılan adım STK'lara verilen değer anlamında büyük anlam ifade ediyor."

GAYRET: " AK PARTİ, STK'LARA VERDİĞİ DEĞERİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR"

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret; "7 Haziran'da yapılacak seçimlerin milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ben öncelikle Ak Parti Genel Merkezi'ne, teşkilata bir teşekkürüm var. Bugün Ak Parti, STK'lara verdiği değeri bir kez daha göstermiştir. Bizlerde heyet olarak buraya geldik ve oyumuzu kullandık. Kim çıkarsa da başımızın tacıdır."

YOLTAŞ: "AK PARTİ'Yİ KUTLUYORUM"

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yoltaş: "Hükümetler ülkeyi idare ederken tek başına değil, STK'larla, işçisiyle, esnafıyla hep birlikte idare etmektedir. Ak Parti'nin bugün yapmış olduğu uygulama çok güzel bir uygulamadır. Çünkü bizler toplum içerisinde yaşayan insanlarız. Bizlerle birlikte mesai harcayacak isimlerin bizlere sorulması da çok olumlu bir davranış. Çok memnuniyet duydum. Bu uygulama STK'lara verilen değeri gösterdiği gibi hem de bu yönetimlerde aktif olarak yer almamızı sağlıyor. Ak Parti'yi kutluyorum."

KOÇAK: "Bütün siyasi partilerinde bu partiyi örnek alarak..."

Memur-Sen Bolu İl Başkanı Ahmet Koçak, "Dünyada ilk olan, sivil toplum örgütlerinin siyasi iradedeki beyanını esas alacak temayül için geldik. Bizim ümidimiz ve isteğimiz şudur ki; Bütün siyasi partilerinde bu partiyi örnek alarak, seçileceklerin sivil toplum kuruluşlarına sorularak onlarında görüşü alınıp öyle yapılmasıdır. Bu anlayışla demokrasi gerçek anlamda kendisini bulacaktır. Bizler bugün 8 bin kişilik Memur-Sen teşkilatı olarak bize tanınan istişare fırsatını değerlendireceğiz."

ÖZEN: SANDIKTA ÇIKAN NETİCE DİKKATE ALINIRSA.."

Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, "Aday tespit çalışmaları noktasında STK'ların görüşlerinin alınması bizler açısından çok önemli. Sandıkta çıkan netice dikkate alınırsa sivil toplum örgütleri olarak büyük mutluluk duyarız".

DEMİR: "İNŞALLAH MEMLEKETİMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLUR"

Ordulular Derneği Başkanı olan işadamı Cavit Demir; "Bizlerde oyumuzu kullanmaya geldik, birbirinden değerli aday adayları var.  Sivil toplum kuruluşları olarak bizlere de böyle bir hak verilmesi beni ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah memleketimiz için hayırlara vesile olur." 


Editör: E. Candan