Başkan Yılmazdan sert gönderme

AK Parti'li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, merkeze çekilen Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’nı uğurlama törenine katılanları Facebook sayfasında kadın kıyafeti giyen erkek fotoğrafıyla eleştiren AK Parti'li eski yönetici ve işadamı Adnan Uzun’a çok sert tepki gösterdi.

Başkan Yılmazdan sert gönderme
3.03.2015 - 23:17

AK Parti'li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, merkeze çekilen Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’nı uğurlama törenine katılanları Facebook sayfasında kadın kıyafeti giyen erkek fotoğrafıyla eleştiren AK Parti'li eski yönetici ve işadamı Adnan Uzun’a çok sert tepki gösterdi.

Yılmaz, “AK Parti'li olabilirsiniz, CHP’li olabilirsiniz, MHP’li olabilirsiniz, ama insan olmadığınız zaman bunların hiçbirinin hiçbir anlam ifade etmediğini bilesiniz. Oraya katılanlara tavsiyem gidip dava açsınlar” dedi. 
Merkeze çekilen Bolu eski Valisi Ahmet Zahteroğulları’nı uğurlama törenine katılanlara Facebook sayfasında kadın kıyafeti giyen erkek resmiyle, “Bugün buna benzer birçok insan valiliğin önüne toplanmıştı” ifadeleri kullanan AK Parti'li eski yönetici ve işadamı Adnan Uzun’a Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz çok sert tepki gösterdi. Yılmaz, makamında yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili yöneltilen bir soruya, “Bu şahsın AK Parti'li diye adlandırılması beni çok üzmüştür. Uğurlama törenine gelenlerle ilgili çok yakışıksız, kabul edilebilir olmayan paylaşımı beni çok rahatsız etti. Bolu’da yaşayan bir insanın bu lafı Bolululara karşı ettikten sonra gelip Boluluların yüzüne hangi yüzle bakacağını merak ediyorum. Özür dilemesi benim için kabul edilebilir bir durum değildir. Özrü kabahatinden büyüktür. Çünkü kullanılan şekil ve ifade çok aşağılayıcıdır. Böyle bir insanın yaşadığı ekmek yediği şehrin insanlarına karşı takındığı bu tavır kabul edilemez. Bu insan bu şehirde nasıl yaşayacaktır? Bu şehrin insanların yüzüne nasıl bakacaktır? Bir başka şehirde böyle bir laf edenin bu şehirde tekrar yaşaması mümkün müdür?” diye konuştu.

“ÖNCE İNSAN OLMAK LAZIM”
Yılmaz, hangi partiden olunursa olunsun ilk önce insan olmak gerektiğini ifade ederek, “Önce insan olmak lazım. AK Parti'li olabilirsiniz, CHP’li olabilirsiniz, MHP’li olabilirsiniz, ama insan olmadığınız zaman bunların hiçbirinin hiçbir anlam ifade etmediğini bilesiniz. AK Parti'li olarak anılması beni derinden yaralamıştır. AK Parti’nin kurucu il başkanıyım. Benim kurduğum AK Parti’de böyle kişiler yoktur. AK Parti kitle partisi olması dolayısıyla bir vesile bir dönem AK Parti’de görev almış olması, onun AK Parti'li olarak böyle bir açıklama yapmış olmasını, ‘AK Parti'liler böyle yaptı’ diye algılanmasını da kabul etmem mümkün değil. Çünkü bu insani bir açıklama değildir. Böyle bir yapının AK Parti’nin içinde olması beni üzer, AK Parti'li olarak anılması ise beni derinden üzer. Önce insan olmak zorundayız” dedi.

“ORAYA GİDEN HERKES DAVA AÇSIN”
Yılmaz, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:
“Bu zavallıların sözlerini ciddiye almak zorunda kalmak beni üzmektedir. Hele bunun belirli basın organları tarafından AK Parti’ye mal edilmiş olması bizi derinden üzmektedir. Şunu ifade edebilirim. Avukatımla görüştüğümde ben burada olmadığım için dava açamayacağımı söylediler. Allah rızası için oraya giden herkes bu insana dava açmalıdır. Ben bunu Bolululardan talep ediyorum. Oraya giden herkes dava açsın. Bu tür edepsizlikleri bir daha yapamayacaklarına dair bu tür insanlara dersi versin. Eğer dava amaçlarsa kabul etmiş olurlar ki ben bunu Bolululara yakıştıramam. Gazeteciler de buna dahildir. Yoksa yürümenizi kontrol ederim.”
Vali Zahteroğulları’nı uğurlayanlar arasında AK Parti Bolu Belediyesi Meclisi Üyesi ve Belediye Başkan Vekili Kazım Konak, AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Necip Çarıkçı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti eski Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar yer almıştı.


Editör: E. Candan