Ercoşkun 28 Şubat kara bir lekedir

28 Şubat’a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ercoşkun “Artık, güçlü Türkiye, güçlü demokrasi ve güçlü Milli İrade var” dedi.

Ercoşkun 28 Şubat kara bir lekedir
28.02.2015 - 18:31

    28 Şubat’a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ercoşkun “Artık, güçlü Türkiye, güçlü demokrasi ve güçlü Milli İrade var” dedi.

“Ülkemiz geçmişte vesayet altında tutulmaya çalışıldı.”

Ercoşkun, “Demokrasi tarihimize baktığımızda çok üzücü tablolarla karşılaşmaktayız. Halkın milli iradesi maalesef zaman zaman askeri cuntalar tarafından gasp edilmiş, darbe sonralarında dahi meşru iktidarlar yine, bazen askeri, bazen yargı, bazen de farklı güçler tarafında sürekli vesayet altında tutulmaya çalışılmıştır. Milli iradenin tecelli etmesi çoğu zaman engellenmeye çalışılmıştır. Demokrasiyle milletimizin oylarıyla seçilmiş Başbakanını ve bakanlarını idam sehpasına götürüp asanlar, gelecek siyasetçilere mesaj verip milli irade üzerinde adeta bir karabasan gibi çökmüştür.”

“Milli İradeye olan saygı daha da güçlendi”

Ercoşkun; “1960 darbesi, 1971 Muhtırası, 1980 darbesi derken sanki 10 yılda bir darbe yapmak askeri gelenek haline gelmişti. 80 den sonra darbe mantığı biraz gecikmelide olsa Postmodern bir şekilde 28 Şubat 1997 de yine ortaya çıktı. Milyonlarca vatandaşımızın özgür iradeleriyle kendisini temsil etmesi için seçmiş olduğu meşru iktidar, ne yazık ki bir kez daha iktidardan uzaklaştırılmıştır. Bu tarihsel sürece baktığımızda Eski Türkiye’ye göre çok daha güçlü olan günümüz demokrasisinin ve milli iradeye olan saygının önemini ve daha da güçlendirilmesi gerektiğini daha iyi anlamaktayız. 28 Şubat vesayetci anlayış hala o günlere özlem duyuyor. Halkın seçtiği iktidarlara emir vererek kumanda etmeye çalışanlar, milletimizden güç alan, dik durup eğilmeyen AK Parti iktidarlarından rahatsız oldular. Hatırlamak gerekirse yine milyonlarca vatandaşımızın oyu ile seçilen AK Parti’nin kapatılma girişimi ile ve 27 Nisan E-muhtırası ile milli irade vesayet altına alınmaya çalışılmıştır. AK Parti kadrolarının dik duruşu ve Milletimizin yetki verdiği AK Parti hükümetimize sahip çıkması sonucunda amacına ulaşamayan bu girişimler neticesinde demokrasimiz daha da güçlenmiştir.”

“Artık Türkiye eski Türkiye değildir.”

Ercoşkun; “28 Şubatın Cuntacıları ve kumpasçıları yakın tarihimizde farklı elbiseyle yine hükümetimiz düşürme planlarını hayata geçirmeye çalıştılar.17-25 Aralık operasyonları da milletimizin demokratik yöntemlerle yetki verdiği AK Parti hükümetimizi düşürmeyi hedeflemişti. Çok şükür güçlenen demokrasimiz ve milletimiz bu oyuna gelmeyerek kumpasçılara gereken cevabı vermiştir. Devletine ve hükümetine sahip çıkan, dik durarak eğilmeyen aziz milletimiz daha güçlü yeni Türkiye yolunda ki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Artık darbe dönemi kapanmış, darbe yapanın yanına kar kalacağı dönem bitmiştir. Artık kimse darbe yapmayı meşru bir zemine bağlayamayacaktır. Milli iradeye ve Devlete saldıranlar bedelini ödeyeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Artık Türkiye eski Türkiye değildir.”


Editör: E. Candan