2 hafta sürecek yarı yıl tatili başladı

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler, bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

2 hafta sürecek yarı yıl tatili başladı
23.01.2015 - 22:00

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler, bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Öğrenciler, 9 Şubat Pazartesi günü yeniden dersbaşı yapacak.

Uzmanlar karne sonrası velilerede tavsiyelerde bulundular

"Çocuğunuzun karnesindeki zayıf not sizin için bir sürpriz ise ciddi bir sorun var demektir. Acilen okul görüşmeleri yapılmasında ve danışmanlık alınmasında fayda var. Ancak bu beklediğiniz bir durumsa endişelenmeye gerek yok.

Çözüm odaklı düşünerek, yapılması gerekenler üzerinde durulmalı. Sadece karnedeki kötü notları değerlendirmeyin. Çocuğun diğer olumlu özelliklerini görmesini engellerseniz, kendisini tümden başarısız olarak değerlendirir. Oyun ve etkinlikler aracılığıyla çaba göstererek ders notlarını düzeltebileceğini anlamasına yardımcı olun. Aşırıya kaçmadan biraz daha geç yatıp, geç kalkmasına izin verin. Mutlaka herkesin iyi olduğu bir alan vardır.

Bu alanı öne çıkarmaya çalışın. Çünkü öğrencinin başarı duygusunu yaşaması gerekiyor. Asla yaşıtları ya da kardeşleriyle kıyaslamayın. Her durumda, dönem boyunca gösterdiği çaba için onu takdir edin."


Editör: E. Candan