Kazım Karsu saygıyla anıyoruz

CHP Bolu İl Başkanı H. Kazım Karsu, Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 22. Yıl dönümü nedeni ile bir anma mesajı yayınladı.

Kazım Karsu saygıyla anıyoruz
23.01.2015 - 21:29

CHP Bolu İl Başkanı H. Kazım Karsu, Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 22. Yıl dönümü nedeni ile bir anma mesajı yayınladı.

Karsu mesajında “Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin ödünsüz savunucusu, antiemperyalist, bağımsızlıkçı, devrimci ve toplumcu gazeteci Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993’te otomobiline yerleştirilen bombalı düzeneğin evinin önünde patlatılması sonucunda kaybetmiştik.

Kalleşçe katledilişinin 22. yılında Kalpaksız Kuvvacı Uğur Mumcu’yu CHP Bolu İl örgütü olarak saygı ve özlemle anıyoruz.

Uğur Mumcu şehit edilmeden, kalemi susturulmadan önce şöyle seslenmişti bizlere:

“Bağımsızlık Mustafa Kemal'den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. 
Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular... Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi.”

Yüce ulusumuz bugün Uğur Mumcu’nun yıllar önce ne anlatmak istediğini, niçin öldürüldüğünü daha iyi anlıyor.
Bir gün gelip de imamların savcı olacağını söylediğinde, "Ergenekon Savcıları" için uyarıyormuş bizi... Türkiye'nin tüm kurumlarının, Cumhuriyet'in tüm kazanımlarının tartışılacağı günlerin geleceğini söylüyormuş anlayana...

Mumcu, katledildiği güne kadar emperyalizmin ülkemize ve bulunduğumuz coğrafyaya yönelik karanlık planlarını açığa çıkartıp, bu planların uygulanmasında rol oynayan “mafya-tarikat-ticaret ve siyaset” bağlantılarının üzerine büyük bir kararlılık ve cesaretle gitti. Bütün bu karanlık oyunları birer birer belgeleriyle ortaya koydu.

Ama bizden önce Uğur Mumcu’yu öldürenler anlamış ne demek istediğini.

Bu gün öldürülüşünün 22. yıldönümü. Sıradan herhangi bir cinayeti kısa sürede çözebilen devlet, ne yazık ki yirmi iki yıldır bu cinayeti çöz(e)medi. Ama bu karanlık bir gün dağılacak ve Nazım'ın dediği gibi "Elini kolunu sallayarak dolaşacak bu güzelim memlekette hürriyet."

Demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği özgür bir ülke düşüncesi, bizleri ve gelecek kuşaklarımızı aydınlatmaya devam ediyor. Aydınlanma ve demokrasi yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bizleri meşale gibi aydınlatan, yaşamlarını demokrasi ve toplumsal barışa adamış olan Uğur Mumcu'yu, Abdi İpekçi'yi, Turan Dursun’u, Muammer Aksoy'u, Bahriye Üçok'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Onat Kutlar’ı, Metin Göktepe’yi ve bu uğurda yaşamlarını kaybetmiş tüm basın emekçilerimizi saygı ve özlemle anıyoruz..” dedi.


Editör: E. Candan