Ercoşkun milli şairimizi andı

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 78. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklama yaptı.

Ercoşkun milli şairimizi andı
26.12.2014 - 10:57

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 78. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

 

Ercoşkun; “78 yıl önce Hakk’a yürüyen Mehmet Akif Ersoy, bir vatan şairi olarak milletin ihtiyaç duyduğu konular üzerine düşünen ve en nadide eserlerini de bu şekilde kaleme alan bu milletin bir değeridir. Ersoy'un kaleme aldığı ve Türk Milletine armağan ettiği İstiklal Marşımız, şüphesiz bunun en güzel örneklerinden biridir.”  

 

Ercoşkun; “Mehmet Akif, bizim Milletimizin asla unutmayacağı ilelebet hatırlayacağı bir şairdir. Dahası kişiliği ile de parmakla gösterilen bir üstattır. “Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem” mısrası onun kişiliğini yansıtır. Onu yaşamak ve tanımak; bu Ülkenin kurtuluş mücadelesini ve kuruluş hikayesini anlamaktır. Akif, İstiklal Marşı'yla ezelden beri hür yaşamış Milletimizin sesi ve dili olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”


Editör: E. Candan