Vali Zahteroğulları ressam Özdeni ziyaret etti

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevinde de bulunan ressam Erol Özden’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Zahteroğulları, Özden’in yaptığı birbirinden güzel Bolu ve İstanbul tablolarını inceledi.

Vali Zahteroğulları ressam Özdeni ziyaret etti
20.12.2014 - 10:27

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu ile birlikte Bolu’da bulunan ressamlara ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Vali Zahteroğulları AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevinde de bulunan ressam Erol Özden’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Pirahmetler Köyünde eşi ile birlikte yaşayan,  ülkemizin çeşitli yerlerinde 9 kişisel sergisi 50’nin üzerinde karma ve grup sergisinde eseri bulunan ressam Erol Özden’in evine giden Vali Zahteroğulları, ressamın Bolu ve İstanbul ile ilgili yaptığı resimleri inceledi.

Ziyarette eserlerini Vali Zahteroğulları’na gösteren ressam Erol Özden, “Sanatla ilgilenen bir Valinin Bolu’da görev yapması çok güzel” diyerek, ziyaretleri için Vali Zahteroğulları ve Vali Yardımcısı Özeroğulu’na teşekkür etti. Şu anda üzerinde çalıştığı bazı resimleri de Vali Zahteroğulları’na gösteren ressam Özden, bol teferruatlı bazı tablolarının yapımının 4 yıl gibi uzun bir süre aldığını söyledi.

Bir ülkenin gelişmişliğinin ekonomik alanda olduğu gibi sanat alanında da olması gerektiğini söyleyen Vali Zahteroğulları ise “Sizin gibi önemli bir ressamın Bolu’da olması ve Bolu’nun birbirinden güzel resimlerini yapması bizim için de çok güzel ve önemli. Bizim sizin gibi önemli değerleri sahiplenmemiz lazım” dedi. 


Editör: E. Candan