Yılmaz Kazakiskanda

Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’a giden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kazakistan’ın Çimkent şehri Belediye Başkanı Darhan Satıbaldı’yı ziyaret etti.

Yılmaz Kazakiskanda
16.12.2014 - 22:22

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, önümüzdeki yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali için bir takım temaslarda bulunmak üzere gittiği Kazakistan’da, Çimkent şehri Belediye Başkanı Darhan Satıbaldı’yı da ziyaret etti. Başkan Yılmaz’a ziyarette eşi Güler Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, ve daire müdürleri eşlik etti. Ziyarette Çimkent şehrinin tarihi ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Darhan Satıbaldı, Çimkent şehrinin 2 bin 200 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, “Biz Türkiye’den daha birçok şehrimizi ve bu şehirlerdeki yatırımcılarımızı Çimkent’e bekliyoruz. Bu sayede ülkeler arası kültürel, sosyal ve ekonomik bağlarımız güçlenebilir. Bolu Belediye Başkanımızı bugün aramızda görmek bizleri gerçekten çok mutlu etti. Ziyaretten dolayı kendisine ve beraberindeki heyete çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Köroğlu hepimizin bildiği gibi Türk Dünyası'nın tamamında yer alan ama Bolu’da yaşadığına inandığımız bir halk kahramanı. Biz bundan önceki senelerde Köroğlu adına iki tane uluslararası çapta bir festival düzenledik ve önümüzdeki yıl da üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Fakat bizim isteğimiz bu festivali Türkiye Cumhuriyetleriyle müşterek yapmak. Bu konuda kültürel ve sosyal bağların güçlendirilmesi için ortak değerlere sahip çıkılıp hep beraber hareket etmenin zamanın geldiğine inanıyoruz. Bu inançla bizlere kardeş olabilecek şehirlerimizi ziyaret ederek kültürel, sosyal ve ticari anlamda da işbirliklerin sürmesini temenni ediyoruz. Bugün Çimkent Belediyesinde gördüğüm samimi ve sıcak karşılama beni çok mutlu etmiştir. Bu kadar genç ve dinamik bir ekiple karşılaşmam bana gelecekte umut eden bir yapının olduğunu hissettirmiştir” ifadelerini kullandı.


Editör: E. Candan