Vali Zahteroğuları konuya el attı

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Büyük Sanayi Projesi'yle ilgili olarak esnaflara, “Lütfen bu zamana kadar size söylenen her şeyi unutun. Bugün burada konuşulanlar ne ise ben onun arkasında duracağım” dedi.

Vali Zahteroğuları konuya el attı
20.11.2014 - 18:57

 

Vali Zahteroğulları, BESOB eski Genel Sekreteri tarafından zimmetine geçirilen 726 bin TL’nin ise yine BESOB tarafından yerine konulacağını söyledi. 
Bolu’da uzun zamandan bu yana tartışmaları devam eden ve Çaydurt’a yapılması planlanan Büyük Sanayi Projesi’nin bir türlü hayata geçirilememesi üzerine Bolu Valisi Ahmet Zahterooğulları başkanlığında esnaflarla bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, BESOB Başkanı Tahir Gayret, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş katıldı.
Toplantıda konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, “Bu aynı zamanda bir ekmek teknesi meselesi. Bu yüzden bu meseleyi tüm siyasi meselelerin dışında tutalım. Seçimler geçti gitti. Artık ciddiyetle bu konuyu ele almak durumundayız. Proje neyse önce görüp inceleyelim. Kulaktan dolma bilgilerle değil, doğru bildiklerimizle hareket edelim. Bugün burada konuşulan, anlatılan neyse onu değerlendirin. Ben de bugün konuşulanların arkasında duracağım” dedi. Vali, “BESOB’dan nerden ne alınmış hepsini kapsayan bir döküm aldık. Bir serseri tarafından istismar edilen rakamı da gördük. Çünkü emeği çalmak soysuzluk ve serseriliktir. BESOB’a ‘Senin personelin bu parayı çaldıysa, sen ödeyeceksin’ dedik. Bu çalınan 726 bin TL’yi BESOB yerine koyacak. Sizin çalınan bir paranız yok yani. BESOB kendi bütçesinden mi koyar, başka yerden mi biz onu bilemeyiz. Bu işin de ben takipçisi olacağım” diye konuştu.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “600 dönüm araziyi istimlak ettik. Geriye kalan 400 dönümden de 79 dönümü daha istimlak ettik. İhtiyaç oldukça devam edecek. İyi niyet çerçevesinde bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Kimseden fazla para alma niyetimiz yok” dedi.


Editör: E. Candan