Zahteroğulları Bu proje çok önemli

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’nın başlattığı ASDEP projesinin meyveleri alınmaya başladı.

Zahteroğulları Bu proje çok önemli
20.11.2014 - 00:44


Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları başkanlığında toplanan ESDEP ortakları yaptıkları çalışmaları aktardılar. Türkiye için örnek teşkil edecek projede şimdiye kadar bir çok aileye ulaşılmış durumda.

‘Aile Sosyal Destek Programı’ (ASDEP) projesi kapsamında Vali Ahmet Zahteroğulları, ASDEP'in paydaşları ile bir araya geldi. Vali Ahmet Zahteroğulları’nın başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Hüseyin İka, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Emniyet ve Jandarma yetkilileri, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri, Kızılay yetkilileri, sosyologlar, psikologlar, Müftülük temsilcileri katıldı.

Amacının ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmeti anında ve yerinde götürmek olan proje ile ilgili, açıklamalarda bulunan Vali Zahteroğulları ‘Sosyal Hizmet Merkezleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yakın işbirliği ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyonu esas olduğu ASDEP ile aile ve bireylerin sorunları bütüncül bir bakış açısıyla ele alınmaktadır’ dedi.

“EN ÖNEMLİ PROJEMİZ BU”

Geldiğinden beri bir çok projeyi inanarak başlattığını ama kendisi için en önemli projenin ASDEP olduğunu ifade eden Vali Zahteroğulları, “Ben bu şehirde bir konu ile anılacaksam anılacak konum bu olsun” diyerek projeye verdiği önemi dile getirdi.

“ARTIK BENİM SİZE İHTİYACIM YOK DİYENE KADAR İNSANIMIZI TAKİP EDECEĞİZ”

Bu projedeki can alıcı konunun ihtiyacı tespit edilen kişiye yardım konusunda kurumlar arasındaki koordinasyonun olduğunu ifade eden Vali Zahteroğulları, “ülkemizde yaklaşık 3 milyon kişiye yardım ediyoruz ama bu yardım ettiğimiz ailelerin fakirliğini bitirebiliyor muyuz? Bir yerde bir yanlışlık var. İşte bu proje bunu bitirecek. Biz Türkiye’ye örnek olacak bir proje yapıyoruz. Sizlere milli bir proje veriyoruz. Tek bir personel tek bir kurum hiçbir şey yapamaz.  Bizim yaptığımız destekler birbirini tamamlamadığı zaman eksik kalıyor. Biz sosyal olaylarda da bitirici olmamız lazım. Şu anda projemiz iyi gidiyor, çok güzel işler yapmışız ama bunun devamını getirmeliyiz ve sorunu tamamen ortadan kaldırmalıyız. Sorun para verince yada hastaneye gidince bitmiyor. Sorunların hepsi birbirini tetikliyor. Amacımız tüm sorunları ortadan kaldırmak ve takibini yapmak. Biz bir sorunu önleyemiyorsak bu işin sorumlusu biziz. Artık benim size ihtiyacım yok diyene kadar insanımızı takip edeceğiz. Olayları cımbızla çekip kapatmayacağız” şeklinde konuştu.

“SEN PARA KAZANIYORSUN, SANA YARDIM VERMEYECEĞİZ DEMEK YOK”

İşsizlik konusuna da değinen Vali Zahteroğulları, kişi başı geliri 300 TL’nin altında kalan ailelere de sosyal yardımların yapılacağını söyleyen Vali Zahteroğulları, “Biz insanımıza çalışmana devam et sana yardımlara devam et diyeceğiz. Sen para kazanıyorsun, sana yardım vermeyeceğiz demek yok. İnsanları kayıt dışılığına itmeyeceğiz, çalışmamazlık yaptırmayacağız. İnsanları çalışmaya zorlayacağız. Bizimki günübirlik bir iş değil. Bu proje ülkemizin en iyi projesi olabilecek nitelikte” ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra ise Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından belirlenen ve takibe alınan aile ve kişilerle ilgili yapılan çalışmalar aktarıldı. 


Editör: E. Candan