Katkı verenlere plaket verildi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivalinde katkıda bulunanlara plaket verdi.

Katkı verenlere plaket verildi
23.10.2014 - 13:43

Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bolu Valiliği ve Abant İzzet Baysal Üniversitesinin destekleri ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivaline katkıda bulunanlara Tunalı Cafe’de tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Ömer Eru, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, şirket ve kuruluşların temsileri katıldı. Festivalin öncülüğünü kendilerinin yaptığını, valilik ve üniversitenin iş birliğinde hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Köroğlu'nu tüm dünya ülkelerinin öğrenmesi için çalışıyoruz. Köroğlu gibi bir kahramanın dünyada eşi benzeri yok” dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, festivali katkıda bulunanlara teşekkür ederek konuşmasına devam etti. Yılmaz, “Festivalimizi sizin katkılarınız ile gerçekleştirdik. Amacımız Türk dünyası ile kucaklaşmaktır. Türk dünyası ile buluşmamız sizler sayesinde devam edecektir. Köroğlu’na sahip çıkıyoruz. Köroğlu araştırma merkezi ve Köroğlu Kütüphanesi yakın zamanda Bolu'da hizmete açılacak. Köroğlu'na ait tüm yazılı eserleri burada toplayacağız” dedi.

“NEVRUZ TÜRK DÜNYASININ BAYRAMI”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Nevruz Bayramını Türk Dünyası ile Seben’de kutlayacaklarını söyledi. Yılmaz; “Türk dünyasını heyecanlandıran bir şey daha var ve o da Nevruz. Nevruz son dönemlerde Türkiye’de sanki sadece Güney Doğu’da yaşayan insanların kutladığı, üstelikte Türkiye’ye karşı ayaklanmalarına vesile olan bir yapı gibi algılanmaya ve algılatılmaya çalışıldı. Ama Nevruz, Türk Dünyası’nın bayramı. Türk dünyasında, Nevruz Tepesi diye bir tek tepe var o da Bolu’da. Yani öyle ki, Bolu hem Köroğlu ile hem de Nevruz Tepesi ile bütün Türk Dünyası’nı kucaklayacak bir yapıya sahip. Biz Bolu’da yüzyıllarca Nevruz Tepesi’nde, Nevruz Bayramını kutlamışız ve kutluyoruz. Nevruz Bayramı’nda, Nevruz Tepesi’ne ateş yakılır ve o ateş yanınca köyde şenlikler başlar. Seben İlçemizin Alpağut Köyü’nde bulunan bu tepede Nevruz Bayramı, Türkler Anadolu’ya ilk geldiklerinden beri kutlanan bir bayramdır. Dolayısıyla böyle bir heyecanı da Türk Dünyası ile birlikte iç içe yaşamayı istiyoruz ve bunun içinde çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Ömer Eru ve AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun konuşmalarında Köroğlu Festivali’nin ilimizin tanıtımına büyük önemi olduğunu belirterek önümüzdeki senelerde daha güzel, daha başarılı festivallerle Bolu’nun ve Köroğlu’nun isminin anılmasını sağlayacaklarını ifade ettiler.


Editör: E. Candan