Erasmus ve Farabi Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantılarda; enstitü, fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okullarımızda görev yapan Erasmus Koordinatörleri ile Farabi Değişim Programıyla Üniversitemize gelen öğrenciler bilgilendirildi.

Erasmus ve Farabi Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı
21.10.2014 - 18:02

Erasmus Koordinatörleri ile Farabi Değişim Programıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesine  gelen öğrenciler bilgilendirildi.

İlk olarak Üniversitemizdeki Erasmus Koordinatörlerine, Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyit Köse tarafından bilgi verildi. Prof. Dr. Köse, dil bilmenin önemine işaret ederek, koordinatörlerden 1’inci sınıftan itibaren öğrencilerin en az 1 yabancı dil öğrenmeleri konusunda teşvik edilmelerini istedi ve yabancı bir lisanın sabır ve disiplinli çalışmayla öğrenilebileceğinin altını çizdi.

Erasmus Koordinatörlüğü’nden Fırat Beştaş’tan edinilen bilgiye göre, bu yıl 3’ü Polonya’dan, 3’ü Litvanya’dan, 3’ü Letonya’dan 1’i ise Almanya’dan olmak üzere toplam 10 öğrenci Üniversitemizde eğitim görmeye başladılar. Yabancı öğrencilerimiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Tarih Bölümleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) ve Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu’nda eğitim görüyorlar.

ERASMUS KAPSAMINDA 11 ÖĞRENCİMİZ YURT DIŞINDA EĞİTİM GÖRÜYOR

İİBF Uluslararası İlişkiler’den 2, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği’nden 3, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık’tan 1, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ile Makine Mühendisliği’nden 1’er, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden 2 ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji’den 1 öğrenci olmak üzere 11 öğrencimiz ise Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya’ya gitti. Polonya’ya giden 8 öğrencimiz Uniwersitet Rzeszowski, Uniwersitet Marii Curie ve Lublin University of Technology’de eğitim alıyorlar. Çek Cumhuriyeti’ne giden 2 öğrencimiz Metropolitan University, Litvanya’ya giden 1 öğrencimiz ise Sialiali University’de öğrenim görüyorlar.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI…

Farabi Değişim Programı kapsamında düzenlenen toplantıda ise, Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Çakmak ile Uzman Yüksel Çağdaş tarafından Üniversitemize gelen öğrencilere bilgi verildi. Farabi Koordinatörlüğü’nden edinilen bilgiye göre, 88 üniversiteyle anlaşması olan AİBÜ’ye bu yıl aralarında Marmara, Gazi, Hacettepe ve Van Yüzüncü Yıl gibi üniversitelerin de olduğu üniversitelerden 60 öğrenci geldi. AİBÜ’den ise 84 öğrencimiz ülkemizin dört bir yanındaki üniversitelere gittiler.


Editör: E. Candan