Bolu fotoğrafları yarışacak

Tabiatın Kalbi Bolu” Fotoğraf Yarışması’nın protokol imza töreni gerçekleşti.

Bolu fotoğrafları yarışacak
19.10.2014 - 22:40

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyon Başkanı Sami Türkay yaptığı konuşmada; “Bolu benim ikinci vatanım. Bolu bir doğa fotoğrafçısının Mekke’sidir. Bolu’ya gelmeyen doğa fotoğrafçısı hacı olamaz”dedi.

Valilik Abant Toplantı Salonu’nda düzenlenen Protokol İmza Töreni’ne Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Bolu Belediye Başkan Vekili  Hüseyin İka, Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği Başkanı Duygu Nazire Kaşıkçı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyon Başkanı Sami Türkay katıldı.

Vali Ahmet Zahteroğulları yaptığı konuşmasında, Bolu’nun her köşesi açık bir fotoğraf, resim ve sanat atölyesini oluşturduğunu söyledi. Zahteroğulları; “Gölcük, Abant, Yedigöller gibi turizm alanlarımız hemen hemen her profesyonel fotoğrafçının arşivinde vardır. Sonbaharda bilhassa Yedigöller’de ayrı bir doğal güzellik oluşuyor. Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz, geçen sene bir yarışmaya dönüştürmüştü. Bizim de Valilik ve Belediye olarak bu tür sanat faaliyetlerini il bazında düzenlemek gibi bir düşüncemiz vardı. Bunu yaparken aslında bizim düşüncemizde hazır yürüyen etkinliği desteklemek, onu geliştirmenin daha doğru bir yol olduğunu düşündük. Bu faaliyete biz Valilik, Belediye ve bu konudaki sanat örgütleri de destek verecek. Türkiye çapında profesyonel bir etkinliğe, bir yarışmaya dönüştürmek arzusundayız. Bizim hedefimiz, Türkiye’de fotoğraf sanatıyla ilgilenen herkesin hem profesyonellerin hem de amatörlerin belirli dönemlerde Bolu’yu ajandalarına yazmalarını ve o tarihte kimseye randevu vermemelerini başka program yapmamalarını istiyoruz. Bu şekilde bir taraftan sanata hizmet ederken bir taraftan da ilimizin tanıtımını yapmış oluyoruz. Yapılan etkinliği son derece önemsiyoruz” dedi.

BOLU TABİATIN KALBİ

Bolu Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka ise yaptığı konuşmasında, “Tabiatın kalbi olarak isimlendirdiğimiz şehrimizdeki görsel sanatlara yönelik çalışmaları son derece önemsiyoruz. Bizler 4 mevsimin yaşandığı bu coğrafyada yapılan bu tür çalışmaların önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz. Katılacak yarışmacılara ve ilimize hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

BOLU ORMAN EKO SİSTEMİYLE KENDİSİ BİR GÜZELLİKLER TABLOSU

Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, “Bolu, bütün doğasıyla, orman eko sistemiyle kendisi bir güzellikler tablosu. Doğa turizmi kapsamında oluşturduğumuz korunan alanlarımızın da tanıtımına dönüşecek. Valiliğimizi ve belediyemizin destekleriyle de daha geniş çaplı bir tanıtım olacağını düşünüyoruz. Valimiz gelecek yıllar içinde de bu çalışmaların sürdürülmesini planlıyorlar. Bu bizim için gurur verici. İnşallah güzel bir tanıtım olur. Hem Bolumuza hem de ülkemize faydalı bir çalışma olur. Hem ülke çapında hem de uluslararası alanda bir tanıtım olmasını diliyoruz” dedi.

DOĞA FOTOĞRAFÇILARININ VAZGEÇİLMEZ YERİ

Yıllardır bu tür organizasyonları üstlendiklerini, yarışmaları sonuçlandırdıklarını ve geçen sene de ‘Yedigöller’de Sonbahar’ yarışması düzenlediklerini ifade eden Fotoğraf Sanatı Kurumu Derneği Başkanı Duygu Nazire Kaşıkçı yaptığı konuşmasında, “Bu sene de Valilik ve Belediye destekleriyle biraz daha yarışmanın kapsamını genişleterek Bolu ili olarak belirlemiş olduk. Bolu tabiatı gereği tüm doğa fotoğrafçılarının uğrak yeri. Son teknolojik gelişmelerle de fotoğrafçıların vazgeçilmez yeri oldu. Destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BOLU’YA GELMEYEN DOĞA FOTOĞRAFÇISI HACI OLAMAZ

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyon Başkanı Sami Türkay ise yaptığı konuşmasında, Federasyon olarak ülke genelinde 200’e yakın yarışma yapılıyor. Bunun yaklaşık 100 yarışmasına patronaj desteği veriyoruz. Bu şu demek; fotoğraf yarışmalarında ortak standart bir şartnameye ulaşılmıştır. Bu şartname çerçevesinde düzenleyerek bizim federasyonun da desteğini alarak, yarışmalar düzenleniyor. Fotoğraf camiasına ulaşmak açısından bir sistem oluşmuş durumda. Bu yıl uygulamaya geçtiğimiz online sistemi bu yarışmada da uyguluyoruz. Yarışmayla ilgili veri tabanı oluştu. Bolu benim ikinci vatanım. Bolu bir doğa fotoğrafçısının Mekke’sidir. Bolu’ya gelmeyen doğa fotoğrafçısı hacı olamaz” dedi.

Konuşmaların ardından Bolu Valiliği, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bolu Belediye Başkanlığı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliği ile düzenlenen “Tabiatın Kalbi Bolu” Fotoğraf Yarışması’nın protokolü imzalandı.

Dijital (sayısal) renkli olarak tek kategoride düzenlenecek olan “Tabiatın Kalbi Bolu” fotoğraf yarışmasına katılım ücretsiz olup her yarışmacı en fazla 4 adet fotoğrafla yarışmaya katılabileceklerdir.

Son Katılım Tarihi 16 Aralık 2014 Saat 23.00 olan yarışmanın değerlendirmesi 24 Aralık 2014 tarihinde Seçici Kurul Toplantısı’nda yapılacak olup sonuçlar 28 Aralık 2014 tarihinde duyurulacak ve Ödül Töreni ve Sergi Ocak 2015’de yapılacaktır.

Yarışmada Birinci 5000 TL + Sertifika, İkinci : 3000 TL + Sertifika, Üçüncü : 2000 TL + Sertifika, Mansiyon (3 adet) : 1000 TL + Sertifika ve Sergileme (En fazla 30 adet) : 200 TL + Sertifika ödülleri verilecektir.

Yarışmaya katılmak isteyenler için link adresi;

http://tfsf.org.tr/ulusal_yarismalar_devameden_detay.asp?IDX=267


Editör: E. Candan