Bebek meyve bahçesi ilk mahsulünü verdi

Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'İki Fidanı Birlikte Büyütelim' projesi kapsamında 2013 yılı içerisinde Bolu'da dünyaya gelen her bebek adına dikilen ağaçlardan 'Bebek Meyve Bahçesi' ilk mahsulünü verdi.

Bebek meyve bahçesi ilk mahsulünü verdi
1.10.2014 - 21:58

     2013 Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'İki Fidanı Birlikte Büyütelim’ projesi kapsamında oluşturulan 'Bebek Meyve Bahçesi'nde 2013 yılında dünyaya gelen her bebek adına bir meyve ağacı bulunuyor. Bebek meyve bahçesinde bulunan armut, döngel, şeftali, erik, dut, ayva ve elma ağaçları ilk meyvelerini verdi.

“Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlar bizim umudumuz”

Proje sorumlusu Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu Bolu Belediyesi’nin doğumdan ölüme kadar vatandaşların yanında olduğunu söyledi. Davarcıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“ Bolu Belediye Başkanlığı olarak bugüne kadar birbirinden başarılı birçok projeye imza attık. Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanınızdayız. Bolu Valiliği ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa başlatmış olduğumuz 'İki Fidanı Birlikte Büyütelim' proje kapsamında oluşturulan 'Bebek Meyve Bahçesi'nde 2013 yılında dünyaya gelen her bebek adına bir meyve ağacı bulunuyor.

Ağaçlarımızın Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenli kontrolleri yapılıyor bu proje bizim için son derece önemli. Bebeklerimizin aileleri ile birlikte büyük bir emek ve çalışma ile dikmiş olduğumuz ağaçlarımız ilk meyvelerini vermeye başladı. Projede emeği geçen Serpil Demirer’e ve tüm park bahçeler personeline teşekkür ediyorum. Bahçelerimizin sayılarının artmasını temenni ediyoruz. Çocuklarımız için oluşturduğumuz bu meyve bahçelerinin ilerde çevreye, doğaya önem veren çocukların yetişmesine de katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlar bizim umudumuz.”


Editör: E. Candan