Bir kardeşimiz daha oldu

Bolu Belediyesi ve Moğolistan’ın Kharkhorin (Karakurum) Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Bir kardeşimiz daha oldu
30.09.2014 - 21:58

Bolu Belediyesi ve Moğolistan’ın Kharkhorin (Karakurum) Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın makamında, Karakurum Belediye Başkanı Lamzav Enkhbat’ın da katılımıyla imzalanan protokol sonrası Bolu’nun 6. kardeş şehri Karakurum oldu. 
Bolu Belediyesi, Türk Dünyası ile ilişkilerimizi sağlamlaştırmak ve güçlü bir birliktelik oluşturmak adına düzenlediği Köroğlu Festivali’nin yanı sıra Türk Dünyası’nda bulunan her ülkeden bir şehir ile kardeş şehir olmak için çalışmalarına devam ediyor. Daha önce Türk Dünyası'ndan Azerbaycan’ın Kazak ve Kırgızistan’ın Uzgen şehirleri ile kardeş şehir olan Bolu Belediyesi son olarak kardeş şehirleri arasına Moğolistan’ın Karakurum şehrini de kattı.

“KARDEŞ ŞEHİRLERİMİZLE İLİŞKİLERİMİZ KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK”
Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Kendileri buraya Karakurum ile Bolu arasındaki kardeşlik anlaşmasını imzalamak için geldiler. Köroğlu Festivali sebebiyle misafirimiz oldular. Bolu’dan bakıldığında çok uzak ve farklı bir yermiş gibi görünse de aslında bizim atalarımızın yaşamış olduğu bir yer Moğolistan. Biz yeni yeni köklerimiz ile irtibata geçmiş oluyoruz. Ama köklerimizle irtibata geçerken de dilimiz bile birbirine benzemiyor. İnşallah ortak bir dilde konuşacağımız günleri de beraber bu birlikteliklerle oluşturacağız. Şuan Köroğlu Festivali ve bu tür etkinliklerimizde birbirimize gelip gideceğiz. Biz o bölgedeki yani Türk dünyasındaki her ülkeden bir kent ile kardeş olacağız. Bu kardeş kentlerimizle ilişkilerimiz kağıt üzerinde olmayacak. Oradaki kardeşlerimizle buradaki halkımızı birbirleri ile kucaklaştıracağız” dedi.

“ŞEHİRLERİMİZ ZATEN ORTAK BİR TARİH ÜZERİNDE BİRDİR”
Karakurum Belediye Başkanı Lamzav Enkhbat ise, “Öncelikle bizi buraya davet ettiğiniz için ve misafirperverliğiniz için size çok teşekkür ediyorum. Bugün burada kardeş şehir protokolü imzalayacağımız için çok mutluyum ve memnunum. Bizim Karakurum şehrimiz ile bugün kardeş olacağımız Bolu arasında çok büyük benzerlikler var. İki günden beri Bolu’da bulunuyoruz ve birçok yerini gördük, tanıdık. Bolu son derece güzel ve gelişmiş bir şehir. Bizim şehrimiz de Moğolistan’ın tam ortasında yani merkezinde bulunan bir şehir ve şehrimizin Bolu gibi birçok tarihi ve kültürel açıdan zengin bir geçmişi var. Bizim şehrimizde bulunan Bilge Kağan mezarı ve Orhun Kitabeleri bizleri zaten ortak bir tarih üzerinde birleştiriyor ve Karakurum şehri Türklerin en eski yaşadığı şehir” ifadelerine yer verdi.


Editör: E. Candan