BBP Bolu teşkilatı öğrencileri dinledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Mahmut Alan ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilimize misafir olarak gelen öğrencilerin en çok tepki gösterdikleri konut kiraları ile ilgili şikayetlerini öğrencilerden dinlediler.

BBP Bolu teşkilatı öğrencileri dinledi
24.09.2014 - 23:37

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Mahmut Alan ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilimize misafir olarak gelen öğrencilerin en çok tepki gösterdikleri konut kiraları ile ilgili şikayetlerini öğrencilerden dinlediler. 

Yüksek kira fiyatları hakkında şikayet eden bir öğrencinin "Öğrenci olmak günah mı?" tepkisi dikkatlerden kaçmadı.

Alan, turizm şehri olmayı hedefleyen Bolu'ya yüksek kira rakamlarının yakışmadığını söyledi. Bolu'da her yıl sayıları aratarak il ekonomisine ciddi katkı sağlayan üni ersite öğrencilerinin en çok şikayetçi oldukları konuların başında, konut kiralarında ortaya çıkan yüksek rakamlar geliyor. Öğrencilerin barınma sorunları ve yüksek kira fiyatları hakkında şikayetlerini yerinde dinlemek için Büyük Birlik Partisi Bolu İl Başkanı Mahmut Alan ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri üniversite öğrencilerine otobüs durağında bir ziyaret gerçekleştirdi. Asmalı Durak'ta otobüs bekleyen öğrencilerin şikayetlerini dinleyen BBP İl Yönetimine öğrenciler en çok yüksek kira fiyatları konusunda sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Yabancı uyruklu bir öğrenci Bolu'da yabancı öğrencilere ev kiralanmadığı konusunda ve kiralanan konut fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyerek şikayette bulunurken, başka bir öğrenci ise yüksek ev kiraları hakkında tepki gösterirken Öğrenci olmak günah mı? dedi.

“ÜÇ BEŞ KİŞİNİN KAR İSTEĞİ ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZİ MAĞDUR EDİYOR”

Yaşanan durumdan büyük üzüntü duyduklarını ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyleyen Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan şu değerlendirmeleri yaptı: “Burada öğrenci kardeşlerimizin Bolu'yla ilgili sorunlarını ve şikayetlerini dinlemek için geldik. Özellikle ev kiraları hakkında inanılmaz şikayetler var. Biz Bolu ile ilgili değerlendirmeler yaparken Bolu turizm şehri, öğrenci şehri diyoruz. Doğal güzelliklerimizle ve şehir yapımızla bize diğer iller imrenerek bakarlarken, Bolu'da üç beş kişinin fazla kar etmek amacıyla ortaya koyduğu kira fiyatları öğrenci kardeşlerimizi ve biz gerçekten çok üzüyor. Biz bu konuda Bolu'ya misafir olarak gelen kardeşlerimize uygun fiyata ev kiralansın ve emlakçılık yapan vatandaşlarımızda makul ölçülerde kar elde etsin istiyoruz. Bir an önce bu konuda bir çözüm bulunmalı”

“OLMASI GEREKEN DURUM BU DEĞİL”

Bolu'da emlakçılık yapan Büyük Birlik Partisi İl Genel Sekreteri Erol Yavuz yüksek kira rakamları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Bolu bilindiği gibi bir öğrenci şehri. Şuan il dışından gelen yabancı vatandaşlara yönelikte bir şehir olmaya başladı. Bu kadar barınma talebini karşılamak amacıyla konut imalatları yapılıyor ama kira fiyatları hala yüksek. Konut kiralarının bu kadar yüksek olma sebebi ise yabancı uyruklu vatandaşların öğrencilerin veremeyeceği kadar yüksek rakamlarla konut kiralanmasından kaynaklanıyor. Ev sahibi olan vatandaşta yüksek gelir elde etmeyi amaçladığı yolu seçerek, konutunu bu şekilde kiralıyor. Olması gereken durum bu değil ama şuan ortaya çıkan mevcut potansiyel bu şekilde.”


Editör: E. Candan