İlk cevizler dikiliyor

Bolu İli Organik Ceviz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi kapsamında Çepni Köyünde örnek ceviz bahçesine uygulamalı ceviz dikimi yapılacak. 17 Eylül Çarşamba günü yapılacak organizasyon için saat 09:00’da İl Özel İdaresinden araç kaldırılacak.

İlk cevizler dikiliyor
15.09.2014 - 12:44

Bolu İli Organik Ceviz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesinde sona geliniyor. Geçtiğimiz hafta Kocaeli iline yapılan teknik gezinin ardından Çepni Köyünde kurulmuş olan örnek ceviz bahçesine dikim yapılacak. Burada ceviz sevdalılarına ceviz dikimi hakkında bilgiler verilecek.

Çarşamba günü yapılacak dikim ile ilgili bilgiler veren Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Abdülkadir Öztürk, Bolu’ya en uygun ceviz çeşitlerini belirlemek amacıyla kurulacak bahçede dikim aşamasına gelindiğini ifade ederek, “17 eylül Çarşamba günü saat 09:00’da Özel İdaremiz önünden hareket ederek Çepni’de bulunan örnek ceviz bahçesine gideceğiz. Burada katılımcılara nasıl dikim yapılması gerektiğini aktararak uygulamalı eğitim yapmış olacağız. Yerli çeşit olarak; Yalova-3, Şebin, Bilecik, Kaman-1 ve Adilcevaz. Yabancı çeşit olarak ise Franquette, Pedro, Chandler, Fernette, Fernor olmak üzere üreticilerimize 20’şer adet ceviz dikimi yaptıracağız. Bu diktiklerimiz içinden ilimize en uygun ceviz çeşidini belirleyeceğiz ve bunu üreticilerimize tavsiye edeceğiz. 4-5 yıl kayıt altında olacak bu bahçede gerektiği taktirde aşı kalemleri alınarak üreticilerimize aşı kaynağı olarak hizmet edecek. Tüm ceviz üreticilerini Çarşamba günü örnek bahçemize bekliyoruz” diye konuştu.


Editör: E. Candan