Bolu 800 kişiyle temsil edildi

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Çarşamba günü Genel Başkanlık görevini, Ak Parti Merkez Yönetim Kurulu'nun bir sonraki Genel Başkan olarak belirlediği Ahmet Davutoğlu'na devretti. Bolu teşkilatlarından yaklaşık 800 kişi de tarihi güne tanıklık etmek üzere Ankara Arena Spor Salonu’ndaki yerini aldı.

Bolu 800 kişiyle temsil edildi
28.08.2014 - 20:45

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 1'inci Olağanüstü Kongresi Ankara Arena'da gerçekleşti. Kongreye tek Genel Başkan adayı olarak giren Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 1382 geçerli oyun tamamını alarak Ak Parti’nin 2’nci Genel Başkanı oldu.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın da genel başkan ve başbakan olarak son kez partililere hitap ettiği kongreye Bolu’dan da yoğun katılım oldu. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Habibe Güner, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, eski Milletvekili Mehmet Güner’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 800 kişi salondaki yerini aldılar.

TARİHİ KONGREDE BOLU’DAN DA 8 KİŞİ OY KULLANDI

Kongrede Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, eski İl Başkanı Ömer Sayın, eski İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İl Genel Meclis Üyeleri Erol Özak ile Ahmet Uzun 30 Eylül’de gerçekleşen Ak Parti 4. Olağan Büyük Kongresinde delege olduğu için, Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü ise “milletvekili” olmasından dolayı Davutoğlu’nun genel başkanlığı için oy kullandı.

“SAYIN DAVUTOĞLU BİR EMANETÇİ DEĞİLDİR. BUNUN BÖYLE BİLİNMESİNİ İSTİYORUM”

Ak Parti’de yeni bir başlangıcın yaşandığı tarihi kongrede konuşan Erdoğan, konuşmasında son kez hem partililere önemli mesajlar verdi, hem de veda etti.

 “Sayın Davutoğlu bir emanetçi değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum” diye konuşan 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, koltuğunu teslim edeceği Ahmet Davutoğlu'nun “emanetçi başbakan” olduğu yorumlarına değinerek; “Şunu ifade ediyorum. Birçok gazeteler yazıyor çiziyor. Bu bizim değerlerimizde kültürümüzde yok. Sayın Davutoğlu bir emanetçi değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Ak Parti bir tek adam partisi olmadı ve olmayacak. Kurulduğu günden itibaren, Ak Parti istişareyle ortak akılla kararlar alan bir parti oldu” diye konuştu.

“BELKİ ESKİSİ KADAR OLMAYACAK AMA YİNE GÖRÜŞECEĞİZ. MEYDANLARDA GÖRÜŞECEĞİZ…”

Veda konuşmasında ise “13 yıldır gururla taşıdığım genel başkanlık vazifesini artık sizlere teslim ediyorum” diyen Erdoğan, “'2001’de başlayan genel başkanlık vazifem 13 yıl 13 gün sonra bugün nihayete eriyor” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında ise “Allah’a hamdolsun bu veda bu ayrılık sadece yeni bir başlangıç içindir. Belki eskisi kadar olmayacak ama yine görüşeceğiz. Meydanlarda görüşeceğiz, belediyelerimizi ziyaret ederken görüşeceğiz. Yine muhabbet edeceğiz, sizleri yine cumhurbaşkanlığı makamında, milletimizin makamı olduğu için sizleri oralarda da ağırlayacağız. Bu vedanın bu ayrılığın benim için ne kadar zor olduğunu eminim ki her biriniz hissediyorsunuz. Dolaşırken kardeşlerimin gözünde gözyaşı gördüm. Ak Parti adeta benim bir çocuğumdu. Bu son kongremde, özellikle bir annenin çocuğuyla olan ilgisi ki benim Ak Parti beşinci çocuğumdu. Ak Parti nedeniyle zaman zaman ben dört çocuğumu ihmal ettim.

"ÇOCUKLARIMDAN EŞİMDEN HELALLİK İSTİYORUM"

Çocuklarımdan helallik diliyorum. Eşimden de helallik diliyorum. Onlar beni her zaman anladılar. Beni bu noktada hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bu mücadelenin de bizzat içinde oldular. Hüzünlendiğimde onlar da hüzünlendiler. Sevinçli olduğum anda onlar da paylaştılar. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.

Kadroların kurulmasından şu logonun belirlenmesine balkon konuşmalarına şarkılarından ezgilerine kadar her aşamada partimle teşkilatımla oldum. Her zorluğa sizlerle birlikte göğüs gerdik. Milletin teveccühüne de ümmetin duasına da birlikte mazhar olduk” diye konuştu. Erdoğan’ın bu konuşmaları salondaki binlerce kişiyi duygulandırdı.


Editör: E. Candan