Ercoşkun Davutoğlu tek aday

27 Ağustos’ta yapılacak AK Parti Genel Kurulu hakkında açıklama yapan Ercoşkun, adayın Erdoğan tarafından açıklamasını ve yapılacak olan kurulu değerlendirdi.

Ercoşkun  Davutoğlu tek aday
26.08.2014 - 12:51

27 Ağustos’ta yapılacak AK Parti Genel Kurulu hakkında açıklama yapan Ercoşkun, adayın Erdoğan tarafından açıklamasını ve yapılacak olan kurulu değerlendirdi.

Ercoşkun; “Çarşamba günü inşallah AK Parti’nin yeni genel başkanını ve dolayısıyla ondan sonraki süreçte de başbakan adayımızı, başbakanımızı inşallah belirleyeceğiz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz süreçte Sayın Başbakanımızın, şu anki Cumhurbaşkanımızın liderliğinde parti içindeki mekanizmalarda çok önemli istişareler gerçekleştirildi. İl Başkanları, Belediye Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkanlarımız, İl Genel Meclisi Başkanlarımız, kurucularımız, Milletvekillerimiz, büyük kongre delegelerimiz gibi tüm parti kademelerinin görüşleri alındı ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Cumhurbaşkanımızın ardından AK Partinin başına geçecek olan Genel Başkanımızın ve Başbakanımızın kim olacağı noktasında fikirler soruldu. Bütün bu istişareler neticesinde de Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu Genel Başkan Adayımız olarak, tek aday olarak büyük kongrede karşımıza çıkacak. Bizler de Türkiye’nin, Türk Siyasi tarihinin en önemli günlerinin yaşandığı bu günlerde inşallah büyük bir coşku ve heyecanlar Çarşamba günü büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Artık kaybedecek bir dakikamız bile yok. Bundan sonra biliyorsunuz 2015’teki genel seçimlerden sonra Türkiye 4 sene herhangi bir seçimle karşılaşmayacak. Bu da istikrarın devamı, şu ana kadar Türkiye’nin elde ettiği kazanımların daha da ileri bir noktaya gidebilmesi için çok önemli. İstikrar ile birlikte Türkiye’nin neler yapabileceğini son 12 senede kanıtladı, ispatladı. Bu aynı bir kartopunun çığa dönüşmesi misali bu istikrarın devamı Türkiye’nin çok daha hızlı bir şekilde büyümesini beraberinde getirecek. Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız.” dedi.

“Sayın Davutoğlu çok farkla ön sıralardaydı”

Ercoşkun; Ben hem AK Parti grup yönetim kurulu üyesiyim, hem de genel merkezde teşkilat başkanlığında görevim var. Dolayısıyla, bütün parti kademeleri ile olsun, milletvekili arkadaşlarımla olsun, oldukça üst düzeyde bir iletişime sahip olduğumu söyleyebilirim. Benim gördüğüm kadarıyla Sayın Davutoğlu çok farkla ön sıralardaydı." dedi.

Ercoşkun açıklamasını şu sözlerle bitirdi; “Bu olağanüstü bir genel kuruldur. Bunun nedeni de genel başkanımızın artık Cumhurbaşkanı olmasıdır. Dolayısıyla burada önemli olan genel kurulda oy kullanacak delegelerin temayülünü iyi bir şekilde ölçmek, geniş tabana dayalı bir istişare yapabilmek. AK Parti bugüne kadar atacağı bütün adımlarda bu istişareyi gerçekleştirdi. Hem parti içinde, hem de kamuoyunda. Burada verilen kararın çok ciddi bir tabana oturması söz konusu. Ben açıkçası muhakkak ki demokratik ortamda farklı adaylar çıkabilir ama, biraz önce altını çizdiğimiz gibi AK Parti’nin daha kurumsal bir yapıya kavuşması diğer taraftan da bu istikrarın devam etmesi anlamında gerçekleştirilen bu sürecin çok olumlu olduğu kanaatindeyim.” dedi.


Editör: E. Candan