Bolu Belediyesine 1 milyon tl’lik kepçe

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve başkan yardımcıları, taş ocağında kullanılmak üzere araç filosuna eklenen 1 milyon TL değerindeki dev iş makinesinin kepçesine binerek poz verdi. Araç filosuna bir de otobüs eklendi.

Bolu Belediyesine 1 milyon tl’lik kepçe
26.08.2014 - 06:21

   Bolu Belediyesi araç filosunu yeni takviyelerle güçlendirmeye devam ediyor. Bolu Belediyesi, taş ocağında kullanılmak üzere dev bir kepçe aldı. Kentin en işlek caddesi üzerinde yer alan Bolu Belediyesi'nin önüne çekilen kepçe, vatandaşların da ilgisini çekti.

 

   Bazı vatandaşlar iş makinesinin dev kepçesi önünde fotoğraf çektirerek selfie yaptı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, başkan yardımcılarıyla birlikte yeni alınan otobüs ile iş makinesini inceledi.

 

   Bolu Belediyesi'nin eski araçlarının tamamının yenilendiğini belirten Başkan Yılmaz, “Hizmete geldiğimizde 20-25 yıllık araçlarla hizmet verilirken, 10 yıl içerisinde eski ve verimsiz bu araç ve iş makinelerini filomuzdan çıkararak modern ve daha verimli çalışan 165 araçla yepyeni bir filo oluşturduk. 19 milyon 335 bin TL değerinde araç ve iş makinesi yatırımı gerçekleştirdik. Bugün de yeni bir dev kepçeyi araç filomuza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.

 

   Taş Kırma ve asfalt plentinde çalıştırmak üzere aldığımız bu yeni iş makinemiz, tek seferde 10 ton yükleme kapasitesiyle Bolu Belediyesi’ne hem zaman hem de maddi olarak büyük kar sağlayacak. 1 milyon değerindeki filomuza yeni kattığımız bu iş makinemiz ile birlikte 10 yılda yaptığımız araç yatırımı 20 milyonu da aşmış bulunuyor” şeklinde konuştu.

 

   Bir bina yıkımında kepçeye oturarak basın mensuplarına poz veren kişilere de göndermede bulunan Başkan Yılmaz, “Eylem yapanlarda bu kepçeyi rahatlıkla kullanabilecek. Sığamadıkları zaman diğer kepçelere bu kepçeye toplu halde binsinler. Kepçe içinde poz verenlerin artık ailecek resim çektirebilecekleri bir kepçeleri var. Bolumuza yeni iş makinemiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

   Bolu Belediyesi'nin Çevreci ve engelli dostu olarak bilinen Karsan’ın ürettiği son model belediye otobüsü, Bolu Belediyesi önünde sergilendi. Aracın tanıtımını yapan Başkan Yılmaz, çevreci ve engelli dostu otobüslerin alçak platform olduğunu ve 10 santime kadar alçalıp yükselebildiğini ifade etti. Engelliler ve yaşlılar için de bir platform bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, “Bu araç Türk malı, 60 kişilik kapılar açık ve platform inik durumdaysa otobüs hareket etmiyor. Klima sistemi var.

 

   Şuan 102 araçla Bolu’nun ulaşım sistemini sağlıyoruz. Çevreci ve engelli dostu alçak tabanlı 22 aracın ihalesine çıktık. Bazı problemler oldu. Yetkili arkadaşlarla konuşarak makul bir noktaya getirdik.      

   Kooperatiflerimiz ve firmalarımızın böyle tam donanımlı araçları kullanmasını istiyoruz. Türkiye’de üretilen tam donanımlı böyle bir aracı Bolu’da engelli vatandaşlarımızda çok rahat kullanacaktır” diye konuştu.


Editör: E. Candan