Belediyeden Kökez açıklaması

Bolu Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada kentte kökez içme suyunun kontrolünün düzenli yapıldığına ve vatandaşların gönül rahatlığı ile kökez suyunu tüketebileceği ifade edildi.

Belediyeden Kökez açıklaması
24.08.2014 - 12:20


 Bolu’da içilen kökez suyununda ishal salgını olduğu iddiaları üzerine kökez suyu üzerinde kontroller yapılarak yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Şehir merkezimizde bulunan ve halkın kullanımına sunulan şehir şebeke suyu ve kökez içme suyunun kontrolü düzenli olarak yapılmaktadır. Su kalitesi arıtma tesisimizin tüm kademelerinde düzenli olarak takip edilmekte ve tesis çıkışı ile depolarımızda anlık olarak izlenmektedir. Tüm ana depolarda su kalitesi ve dezenfeksiyonun anlık olarak takip edilmesine ilave olarak nihai kullanıcı noktası olan vatandaşlarımıza suyun ulaştığı noktalarda Belediyemizce günlük olarak suyun dezenfeksiyonu kontrol edilmektedir. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak kontrol ve denetim numuneleri alınmakta ve analizleri İl Sağlık Müdürlüğü laboratuvarlarında ve İstanbul 1. Nolu Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda düzenli olarak yapılmaktadır. Şehir şebeke suyu Belediyemiz İçme suyu Arıtma Tesisi’nde arıtılmakta ve tam olarak dezenfeksiyonu sağlanarak “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” değerlerine uygun bir şekilde şehir şebeke sistemine verilmektedir. Kaynaklarından toplanıp şehrin belirlenmiş bölgelerindeki çeşmelerden halkın kullanımına sunulan Kökez içme suyumuzun dezenfeksiyonu da yapılmakta ve yapılan analizler ile suyun kalitesi takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.


Editör: E. Candan