Oy birliği ile kabul edildi

Bolu Belediye Meclisi, Karadere içme suyu iletim hattı yapım işinde kullanılacak kredi için olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Oy birliği ile kabul edildi
21.08.2014 - 01:21


2015 yılında çeşmelerden akacak olan Karadere suları için Belediye Meclisi olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirdi. Meclis Başkanlığını Belediye Başkan Vekili Necip Çarıkçı'nın yaptığı toplantıda, Karadere içme suyu iletim hattı yapım işi için İLBANK’ın Avrupa Yatırım Bankası AYB’den temin ettiği kredi ile yapılmasını meclis üyeleri oy birliği ile kabul etti. Başkan Vekili Çarıkçı, Karadere içme suyu iletim hattı işletim hakkı için ihaleye giren iki firmanın tekliflerinin kabul edilmediğini söyledi. Meclis Başkanı Çarıkçı, açıklamasının devamında Karadere Tüneli’nin tekrar ihaleye çıkacağını ifade etti.
Bolululara doğal kaynak suyu içirmeyi hedefleyen Bolu Belediyesi, 3 bin 400 metre uzunluğunda oluşturulacak tünellerle kente aktaracağı memba suyunu 2015 yılından itibaren Bolu’da yaşayan insanlara içirecek. Su analiz raporlarında şişe suyu kalitesinde olan Karadere suları 1 milyon nüfusa yetecek ve gelecekte Bolu su problemi yaşamayacak.


Editör: E. Candan