Coşkunyürek Bolu, Türkiye’nin gücüne güç katacak

Ak Partili siyasiler, İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek önderliğinde 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Coşkunyürek Bolu, Türkiye’nin gücüne güç katacak
31.07.2014 - 19:14

Ak Partili siyasiler, İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek önderliğinde 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“Türkiye’nin gücüne güç kat” sloganıyla Recep Tayyip Erdoğan için seçmenlerle kucaklaşan siyasiler, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İl Başkanı Coşkunyürek, seçim çalışmalarında halkın yoğun teveccühüyle karşılaştıklarını belirttiği açıklamasında, “Recep Tayyip Erdoğan’a sağlayacağı destekle Bolu’nun tarihi seçimlere damgasını vuracağına inanıyoruz. İnanıyoruz ki Bolu Erdoğan’a sağlayacağı destekle Türkiye’nin gücüne güç katacak” dedi.

Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a Bolu’dan yüksek bir oy oranıyla destek vermek isteyen Ak Parti Bolu il teşkilatı, çalışmalarına şehrin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi’nde devam etti.

İl Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlığınca yürütülen programa; Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer,İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka ile çok sayıda partili katıldı.

 

“Erdoğan’a sağlayacağı destekle Bolu’nun tarihi seçimlere damgasını vuracağına inanıyoruz”

Gerçekleştirilen esnaf ziyaretleri öncesinde basının karşısına geçen İl Başkanı Coşkunyürek ve beraberindeki siyasiler, gerçekleşen seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yüksel Coşkunyürek, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 10 günlük bir süre kaldı. Ak Parti İl Teşkilatı olarak Bolu genelindeki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bugün bütün ilçelerimizde ekiplerimiz, köylerimizde, şehir merkezlerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugün yanımızda Milletvekilimiz Ali Ercoşkun ve Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz var. Milletvekilimiz Fehmi Küpçü ise çalışmalarını Gerede de sürdürüyor. İl Genel Meclisi Üyelerimiz de kendi bölgelerinde çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiriyorlar. Bizler 10 Ağustos’ta Bolu’dan desteği halkımızdan almak için gayret ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda da halkımızın teveccühünü yakından görüyoruz. Bugün de İzzet Baysal Caddesinde esnafımızı ziyaret edeceğiz. Ve çalışmalarımız akşam saat 18.00’a kadar sürecek. Yarın da Bolu merkezde Belediye başkanımız ve milletvekillerimizle beraber çalışmaları sürdüreceğiz. Bu çalışmaların verimli olmasını diliyorum.”


“Halkımızın teveccühü bize güç veriyor”

Coşkunyürek’in ardından seçim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Ali Ercoşkun ise, “Sayın başkanımızın da bahsettiği gibi Ramazan Bayramını üç gün boyunca tüm ilçelerde ilçe teşkilatlarımızda bayramlaşarak tamamladık. Hatta belde teşkilatlarımıza kadar indik ama bir taraftan Ramazan Bayramını kutlarken diğer taraftan da 10 ağustosta başka bir bayramı hep birlikte yaşamak için teşkilatlarımızla tabiri caizse son turlarımızı atıyoruz. Bu manada Bolu’dayız, İzzet Baysal Caddesi’ndeyiz, ama kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, tüm ilçe teşkilatlarımızla Bolu’nun her köşesinde 491 köyümüzün tamamında 1150 mahallemizin tamamında gene vatandaşlarımızla bir arada olacağız. Ama şunu açık kalplilik ile söylemek lazım. Belki geçmişte çok farklı siyasi çalışmalar söz konusu olabilirdi ama şu anda millet neyin ne olduğunun farkında. Dolayısıyla biz ziyaret etsek de edemesek de her şeyi çok iyi bir şekilde değerlendirip kanaatini sandığa yansıtacağını görüyoruz bu ziyaretlerde. Bu manada bu da bize güç veriyor kuvvet veriyor. İnşallah 10 ağustosta çok farklı bir bayramı her birlikte karşılayacağız” ifadelerini kullandı.


“Erdoğan’ın Türki Cumhuriyetler ve İslam dünyası için ne kadar ehemmiyetli olduğunu herkes biliyor”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri açıklamasında bulunan son isim ise Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz oldu. 10 Ağustos’ta, Türkiye’de ilk defa halkın cumhurbaşkanını kendisinin seçeceğine işaret eden Başkan Yılmaz, “Halkımız ilk defa cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Halkın bugüne kadar böyle bir hakkı yoktu. Ak Parti iktidarı döneminde böyle bir hakka kavuştu. Vatandaş ise, kendisine verilen hakkı hep sonuna kadar iyi kullanmıştır. Şuan 3 tane değerli adayımız vardır, bunlardan bir tanesi başbakanımızdır. Ülke eğer istikrar ortamında büyüdüler. Ak Parti döneminde de ülkenin nereden nereye geldiğini ülkede yaşayan bütün insanlar görüyor. Eksik yok mu? Eksik saymaya kalkarsan çok eksik buluruz ama geldiğimiz noktayı da hiç kimse yadırgayamaz. Öyleyse istikrar ortamın devam edebilmesi için, artık Türkiye’nin Cumhurun Başkanı olarak gerçekten kendisini herkese kabul ettirmiş, dost düşman herkese kabul ettirmiş bir başbakanı, karizmatik bir kişinin ülkemiz için dünya için hatta bütün Türki Cumhuriyetler ve İslam dünyası için ne kadar ehemmiyetli olduğunu herkes biliyor, yaşıyor” ifadelerini kullandı.

 

“Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi bir oy elde ederek cumhurbaşkanı seçilmesini arzuluyoruz”

Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan’ın 1’inci tur seçimlerinde tarihi bir oy oranı elde ederek cumhurbaşkanı olmasını arzuladıklarını kaydettiği açıklamasını şöyle sürdürdü: “Allah bunu nasip edecektir, ülkemizin geleceği için istikrarı için bunlar gerekiyor. Evet ondan sonraki dönemeç içerisinde 10 yılda ülkeye bu istikrar ortamı içinde devam ederse ki etmesini arzu ediyoruz o zaman çok farklı konuma geleceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Tabii gençlerimiz belki hadiseyi değerlendirmekte zorlanıyor. Ben yeni Avrupa’dan geldim. Avrupa’da bütün gençler Ak Partili. Babaları değil, babası CHP’li ise CHP’li devam ediyor. Anavatan Partisi ve yine sağ partilerden bir tanesinde devam ediyor. Ama gençler diyor ki  ‘Niye siz Ak partilisiniz?’ diye sorduğumda her sene Türkiye’ye geliyoruz. Türkiye’deki değişimi ve dönüşümü görüyoruz. Buradaki gençler bunu göremiyor. Çünkü 8 yaşında tanımaya başlamış Ak Parti var 20 yaşına gelmiş hala Ak Parti var. Yani kıyası yok. İşte kıyası olan insanlar çok daha iyi algıladığı için Avrupa’daki yaşayan gençlerimizin ben minimum yüzde 80’in üzerinde Ak Partili olduğunu görmüş olmaktan ülkem adıma kıvanç duydum. Hatta bir şey daha söylemek olursa seçimin hemen sonunda 50.Yıl Okulunun Abant Palace’da bir yemeğine davet ettiler. Seçimler yeni bittiği için tabi ben oraya gidince daha seçimden sonra seçim psikolojisinden çıkamamış bazı insanlar beni görünce canı sıkıldı. Bazı insanlarda bize oy vermişler ki müthiş sevindiler. Orda bir konuşma yapmak gerekti belediye başkanı olduğumuz için. Normal zamanda bunlar böyle olmaz ama seçim atmosferinden sonra böyle oldu. Orda bir şey söyledim. 10 yıl önce Abant Palace’da birisi kalıyor dese herkes imrenerek bakardı. Çünkü çok zordu. Şu anda eğer bir okulumuzun bile bir yemek toplantısı Abant Palace’da yapılabiliyorsa Allah bu geldiğimiz noktadan bizi geriye düşürmesin diye dua edelim dedim ve konuşmamı bitirdim. Aynı şey Türkiye’deki halimiz budur Bolu’daki halimiz budur. Dün Filiz Makarna bizim ulaşamadığımız bir yerken şu anda bunlar herkesin gidebileceği yerken Bolu’daki Ramazan geçirdik yeni Ramazanda herkes evinde Ramazan hazırlamak için müthiş gayretler ederken şu anda bütün lüks lokantalar eğer iftar akşamları eş dost iftarlarıyla doluyorsa ülkemizin geldiği bu konuyu ülkemizdeki insanlar çok iyi bilmekte. Eksik mi? Eksik bulmakta zorlanmazsınız daha kalkmakta yavaş yavaş yürüyen bir ülkeyiz. 3 bin dolarlardan fert başına şu anda 11 bin dolarlardayız. Alacağımız çok mesafe var. İnşallah 20 bin dolarları göreceğiz. Bunun için bir hedef lazım bunun için Türkiye’de ilk koyan kimdir diye sorarsanız gene Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.”


Editör: E. Candan