Büyükelçi, Başbakan adına mektup yazdı

Türkiyenin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç Yahudi Kongresine mektup yazdı

Büyükelçi, Başbakan adına mektup yazdı
30.07.2014 - 16:24

TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN HABERLER - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği Cesaret Madalyası'nı geri isteyen Amerikan Yahudi Kongresi Başkanına, Başbakan Erdoğan adına bir mektup yazdı.

Mektupta "2004 yılında takdim ettiğiniz ödülü iade etmekten memnuniyet duyacağız" ifadeleri kullanıldı.

Büyükelçi Serdar Kılıç'ın kaleme aldığı mektupta, "Bahsi geçen ödülün iadesini istemeniz, İsrail hükümetinin izlediği işgal ve vahşet politikaları konusunda Amerikan Yahudi Kongresi’nin mevcut liderliğinin yanlı ve duyarsız bir noktada bulunduğunun talihsiz bir göstergesidir." denildi.

Başbakan Erdoğan'ın, İsrail hükümetinin sivil halka yönelik saldırılarına yönelttiği meşru eleştirileri, anti-Semitizm gibi yansıtmaya çalışmanın açık bir çarpıtma olduğu belirtilen mektupta İsrail hükümetinin tarihi hatalarını örtbas etmeye çalıştığı vurgulandı. Kongre, İsrail politikalarına karşı tavır almaya çağrıldı.

Mektupta, "Adalet, akıl ve vicdan adına sizi, küresel kamuoyunda büyük infiale yol açan ve aralarında sayısız Musevinin de bulunduğu, yüz binlerce kişinin meydanlarda protesto ettiği İsrail hükümetinin politikalarını açıkça ve kamuoyu önünde kınamaya davet ediyoruz.

Böyle bir tavır almanız, bağlı olduğunuzu ilan ettiğiniz ilkelere daha iyi hizmet etmenize vesile olacaktır. " ifadeleri kullanıldı.

TRT Haber


Editör: E. Candan