Protokol bayramlaştı

Bolu Protokolü Ramazan Bayramı’nın birinci günü İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nin bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Törene ilimiz protokolünün yanı sıra Bolulu vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Protokol bayramlaştı
29.07.2014 - 11:11

Törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Tanju Özcan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Tuğgeneral İsmail Güneşer, Vali Yardımcıları Ayhan Kartlı, Mustafa Kemal Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka,Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

 Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz beraberindekiler bayramlaşmaya gelenleri tek tek karşılayarak bayramlarını kutladı.

 

Bayramlaşma törenine Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ile eşi Mahire Zahteroğulları, Bolu Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Katip Üyesi Fehmi Küpçü, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Tanju Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Vali Yardımcıları Mustafa Kemal Kesin, Necdet Özeroğlu ile Ayhan Kartlı, , İl Jandarma Komutanı J. Alb. Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Eşi Mahire Zahteroğulları ve kızı İlayda ile beraber bayramlaşma programına gelen Vali Ahmet Zahteroğulları, bayramlaşmaya gelenlerin masalarına giderek tek tek bayramlaştı ve mübarek Ramazan Bayramlarını kutladı. 

 

Bayramlaşma töreni ikramların ardından konuşmalarla devam etti. Törende Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Katip Üyesi Fehmi Küpçü, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Tanju Özcan birer konuşma yaparak, herkesin Ramazan Bayramını kutladılar. Protokol üyeleri konuşurken, halkın yoğun katılımını sağlayan bir bayramlaşma töreni düzenlediği için Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’na teşekkür ettiler.

 

Daha sonra söz alan Vali Ahmet Zahteroğulları ise yaptığı konuşmasında; “Bugün çok şükür Ramazan Ayı’nın sonunda bayrama kavuştuk. İstedik ki bayramlarımızı bayram gibi kutlayalım. Aslında bayram öncesinde de iftarları da Belediye Başkanımız ve BTSO Başkanımız ve diğer destek veren kuruluşlarımız ile birlikte farklılaştırdık ve protokol iftarları yerine halkla iftarımızı yaptık. Bu büyük bir ilgi gördü. Bu aslında kadim Türk geleneğini, Anadolu geleneğini devam ettirmek istedik. Aslında iftar komşularla yapılan, başkalarıyla yapıldığı zaman iftardır. Bayram herkesle yapıldığı zaman bayramdır. İnşallah Cumhuriyet Bayramımızda halkımızın her kesiminden davetlilerimiz ile birlikte kutlayacağız ve onu da protokol bayramı olmaktan inşallah çıkaracağız. Örneğin bu bayramı hep birlikte kutlayalım dedim ve katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Ben bugünkü tablodan büyük mutluluk duydum ve diğer bayramlarımızda da daha çok katılım olsun istiyorum. Ben Bolu Valisi olarak Bolu’yu anlatırken, klasik olarak Bolu’nun coğrafi güzelliklerinden başlamıyorum. Ben Bolu’nun insanının güzelliğinden, insanının kalitesinden, medeni seviyesinden, olgunluğundan bahsederek başlıyorum. Bolu’nun önce bir huzur kenti, yaşanabilir bir kent olduğunu, kadim Türk Geleneklerini devam ettirdiğini ifade ederek başlıyorum. Bununla da gurur duyuyorum. Çünkü bizi biz yapan, milletimizi millet yapan bu değerler. Bu coğrafyada bir yangın var ve bu coğrafyanın ortasında Allah’a şükür ki bir huzur adasıyız. Bunu iki şeye borçluyuz. İlki bu toprakların bedelini ödemiş olmaya, ikincisi de bizi biz yapan değerleri yaşatmaya borçluyuz. Daha güçlü olmak zorundayız. Dünyada güçlü olmazsanız yaşama şansı verilmiyor. Biz bunu ispatlamış bir milletiz. Ama en bitti denilen anda bile milletimizin nasıl dirildiğini herkese gösterdik. Allah acılar yaşatmasın, inşallah daha iyi bayramları yine hep birlikte kutlarız. Yeniden bayramınız mübarek olsun” dedi.

 

Bolu Valisi Ahmeyt Zahteroğulları ve beraberindekiler daha sonra ise diğer ziyaretler için bayramlaşma töreninin sonunda buradan ayrıldılar.

 

Protokol onları yalnız bırakmıyor

 

Bolu protokolü her bayram olduğu gibi bu bayramda da yaşlılarımızı ziyaret etti.  Başta Vali Ahmet Zahteroğulları ve protokol üyeleri yaşlıların tek tek elini öptü, dertlerini dinledi ve onlarla sohbet etti. İzzet Baysal Vakfı Huzurevinde bulunan yaşlılar bu ziyaretten oldukça memnundu. Ziyarette bir taraftan ikramlar yenilip içilirken, diğer taraftan sohbet zaman zaman koyulaştı


Editör: E. Candan