Bolu teşkilatından Erdoğan için bağış kampanyası

Ak Parti Bolu İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim giderlerine destek vermek üzere bağış kampanyası düzenledi.

Bolu teşkilatından Erdoğan için bağış kampanyası
21.07.2014 - 13:57

Ak Parti Bolu İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim giderlerine destek vermek üzere bağış kampanyası düzenledi.

Başlatılan kampanyaya partililerin dışında vatandaşlarda destek verirken, maddi durumunun iyi olmadığını belirten ve sosyal yardımlaşma vakfından aldığı yardımla geçimini sürdürmeye çalıştığını belirten bir kadın, Başbakan Erdoğan’ın hesabına 20 TL bağışta bulundu. Genç kadın; “Gönül isterdi ki daha fazla verelim ama benim elimden de bu kadar geliyor. Zaten Sosyal Hizmetler Vakfı’ndan aldığım yardımlarla geçiniyorum ama Başbakanımıza helal olsun” diye konuştu.

Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Bolu Belediyesi Başkan vekili Hüseyin İka, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir partili grubu, Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim giderlerine destekte bulunmak üzere bugün, saat 11.00’de İzzet Baysal Caddesi, Bankalar önünde toplandı. Ziraat Bankası Bolu Şubesi önünde düzenlediği basın açıklaması ile bağış kampanyası hakkında bilgi veren Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim giderlerine destek vermek üzere toplandıklarını söyledi.

Devletin ve siyasi partilerin adayların harcamalarına bütçe ayıramadıklarını belirten Coşkunyürek, “Bugün burada vatandaşlarımızla birlikte toplanmış bulunmaktayız. Amacımız; 10 Ağustos’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kampanya süresince ona gönlümüzden kopan desteği göstermektir.

“BURADA ÖDENECEK MİKTAR ÖNEMLİ DEĞİL”

Hepinizin de malumu olduğu üzere Cumhurbaşkanı adayına devletimizden seçimlerde bir bütçe verilmiyor. Partiler de buna bir bütçe ayıramıyor. Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın da seçim süresi boyunca çalışmaları var, mitingleri ve programları var.  Bizlerde Bolu’dan Sayın Cumhurbaşkanı adayımıza destekçi olmak istiyoruz. Burada ödenecek miktar önemli değil. Önemli olan Bolu’daki yaşayan insanların, Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarının Başbakanımıza ‘her zaman yanınızdayız’ mesajı vermesidir. Burada Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği maksimum bir bağış limiti var o da 9 bin TL. Halkımızda bu rakama kadar bağış yapabilir ama dediğim gibi; paranın miktarı değil, işin niteliğidir” diye konuştu.

İl Başkanı Coşkunyürek’in yaptığı açıklamanın ardından kalabalık partili grubu banka şubesine girdi. Bireysel işlemler gişesinde uzun kuyruk oluşurken, İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek ile Bolu Belediyesi Başkan vekili Hüseyin İka’nın da aralarında bulunduğu partililer, Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın hesabına temsili bir miktar bağış yardımında bulundular.

“BAŞBAKANIMIZIN YILLARDIR YAPTIKLARI ORTADA”

Kampanyaya ayrıca kalabalığı görerek, partililere katılan vatandaşlarda destek verdi.  İsminin açıklanmasını istemeyen ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nden gelen yardımlarla geçimini sürdürmeye çalıştığını belirten bir kadın Recep Tayyip Erdoğan’ın hesabına 20 TL bağışta bulundu. Genç kadın “Sayın Başbakanımızın yıllardır yaptıkları ortada. O nedenle bugüne kadar her zaman destekledim, bundan sonrada hep destekleyeceğim. Artık Cumhurbaşkanı olarak da daha çok şeyler yapmasını istiyorum. Başbakanımız iyi bir insan. Gönlümden ne koparsa, elimden geldiğince destek olmak istedim. Gönül isterdi ki daha fazla verelim ama benim elimden de bu kadar geliyor. Zaten Sosyal Hizmetler Vakfı’ndan aldığım yardımlarla geçiniyorum ama Başbakanımıza helal olsun. Yeter ki o olsun başımızda” dedi.

“BU TOPRAKLARDA HÜR, DEMOKRATİK VE EŞİT ŞEKİLDE YAŞIYORSAK ONUN SAYESİNDEDİR”

Remzi Kızıl isimli bir vatandaş ise, “Başbakanımıza destek için buradayım. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gözlemliyorum. Bu topraklarda hür, demokratik ve eşit şekilde yaşıyorsak onun sayesindedir. O nedenle sonuna kadar Başbakanımızın arkasındayız” diye konuştu.


Editör: E. Candan