Ercoşkun savaşmanın bile hukuku var

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili açıklaması yaptı.

Ercoşkun savaşmanın bile hukuku var
20.07.2014 - 22:24

    AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili açıklaması yaptı. Ercoşkun yaptığı açıklamada; “Savaşmanın bile bir hukuku, şerefi ve haysiyeti varken canice saldıran bir nefret ordusuyla karşı karşıyayız” dedi. 

    Ercoşkun; “Terörist devlet İsrail her zaman yaptığını yaptı ve akşam ilan ettiği ateşkesi gece bozarak kara harekatıyla katliama girişti. Bu haince saldırıları gerçekleştiren, insanlığını ve vicdanını yitirmiş İsrail yönetimini en ağır şekilde kınıyorum. Kundaktaki bebeği bile katletmeyi “İsrail’i savunmak” olarak gören bu anlayış her türlü vahşeti gözünü bile kırpmadan gerçekleştirmektedir. Hastaneleri ve sivilleri yerleşim birimlerini vuran bir terör devletiyle karşı karşıyayız. Savaşmanın bile bir hukuku, şerefi ve haysiyeti varken canice saldıran bir nefret ordusuyla karşı karşıyayız” dedi.

Ercoşkun; “İsrail’in sadece Filistin için değil tüm dünya için bir tehlike olduğunu belirten Ercoşkun, açıklamasının devamında şunları kaydetti; “Öncelikle tüm Ortadoğu halklarının şunları bilmesi gerekir; Bugün Filistin halkını tamamen yok etmeye çalışan ve soykırıma girişen İsrail, yarın silahı sizlere de çevirecektir. Zira kendi milletini üstün ırk, diğerlerini de yok edilmesi gereken insanlar olarak gören bu anlayış her türlü caniliği yapabilecek kapasiteye sahiptir. Filistin’de genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden katliam yapan zalim İsrail’in ortağı Mısır darbe yönetimi, Refah kapısını kapalı tutarak Gazze’ye insani yardım gitmesini engelleyerek İsrail’in taşeronluğunu yapmaktadır. Dolayısıyla darbeci Mısır yönetimi de bu zulme bu katliama ortaktır.”

“Sadece Filistinliler değil insanlık da ölmektedir”

Ercoşkun; İsrail’i destekleyen ABD ve bazı Avrupa Ülkeleri, “İsrail savunma hakkını kullanıyor” şeklindeki açıklamaları bu süreçte gerçekleşen katliamların suç ortağı olmaya devam edeceklerinin bir göstergesidir. Bugün İsrail vahşetinde Birleşmiş Milletlerin de payı büyüktür. Hiçbir BM kararını uygulamayan İsrail’e BM tarafından hiçbir yaptırımda bulunulmamıştır. Bugün Gazze’de sadece Filistinliler değil insanlık da ölmektedir, İnsanlığın vicdanı da yok olmaktadır.100 yıl önce cetvellerle belirlenen sınırlarla oluşturulan ülkelerde o günlerden buyana hiçbir zaman kan ve gözyaşı dinmemiştir. Suriye’de, Irak’ta yaşanan insanlık dramlarının altında aslında bu meseleler yatar. Bu saldırıları gerçekleştiren İsrail’i bir kez daha kınıyor, dünya ülkelerine şunu hatırlatıyorum; Zulme rıza zulümdür” ifadelerini kullandı.

Ercoşkun açıklamasını şu sözlerle bitirdi; “Biz Türkiye olarak,  İsrail terörüne dünyada ilk defa "DUR" diyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu zulme asla rıza göstermeyeceğiz. Saldırının başladığı gece saat 02.00 civarında TBMM çalışmalarını keserek İsrail Büyükelçiliğine bir grup Milletvekili arkadaşımızla giderek, bugüne kadar ilk defa gerçekleştirilen bir tepkiyi ortaya koyduk. Buradan bir kez daha tüm dünyaya sesleniyorum, Milletin temsilcileri olarak bu zulüm bitene kadar tepkilerimiz asla bitmeyecektir.


Editör: E. Candan