Kent meydanında 41 nikah

Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 80’ninci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kent Maydanı’nda toplu nikah töreni düzenlendi.

Kent meydanında 41 nikah
18.07.2014 - 10:23

Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 80’ninci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kent Maydanı’nda toplu nikah töreni  düzenlendi. Bolu Belediyesi tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen toplu nikah töreni ile toplam 41 çift dünya evine girdi.

Hayatlarının en mutlu günlerini unutulmaz kılmak isteyen ancak maddi durumu düğün yapmaya el vermeyen çiftler için kent Meydanı’nda muhteşem bir şölen düzenlendi. Muhteşem düğün töreninde gelin ve damatlar düğün heyecanını yaşarken binlerce Bolulu vatandaşta bu muhteşem  törene tanıklık etti.

Çiftlerin mutlulukları gözlerine yansıdı

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ait araçlar süslenerek düğün arabası haline getirilirken, sabah gelinle damatlar evlerinden alınarak kuaföre ve berbere götürüldü. Daha sonra araçlarla konvoy halinde kentte tur atıldı. Gencinden yaşlısına 10 çift kent turundan sonra fotoğraf çekimi için Karaçayır Parkı'ndaki alana daha sonra  da çiftler nikahın kıyılacağı Kent Meydanı’na getirildi. Çiftler nikah öncesi alanda dans ederken, mutlulukları gözlerine yansıdı. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'nın eşi Mahire Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka,Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve protokol üyeleri  çiftlere şahitlik yaparken, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu 10 çiftin nikahlarını kıydı ve çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi.

Başkan Yardımcısı Davarcıoğlu, toplu nikah töreni kapsamında 3 yıldan bu yana 41 çiftin nikahını kıydıklarını ifade ederek, "Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 80'inci yıl dönümü kapsamında bu töreni düzenledik. Çiftlerimize mutlu ve huzurlu bir evlilik diliyorum" diye konuştu. Nikahı kıyılan çiftlere Bolu Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Son olarak da Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka toplu nikah törenine  sponsor olup, katkıda bulunanlara da teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Haber Ayşegül Topcu 


Editör: E. Candan