LAVABO AÇICI VÜCUDUNU YAKTI

Bolu’da tıkanan lavaboyu açmak için satın aldıkları toz lavabo açıcısı bomba gibi patlayınca etrafa saçılan asitler Gülseren Dinlemez’in derisini yaktı.

22.04.2014 - 18:42

Bolu’da tıkanan lavaboyu açmak için satın aldıkları toz lavabo açıcısı bomba gibi patlayınca etrafa saçılan asitler Gülseren Dinlemez’in derisini yaktı. Bir ay tedavi gören kadın satıcı firmaya dava açtı. 
Olay, Şubat ayında İzzet Baysal Caddesi Ege Çarşısı'nda nevresim satımı ve dikimi yapan Selahattin Dinlemez'e (45) ait işyerinde meydana geldi. Sabah eşiyle birlikte dükkana gelen Dinlemez, lavabonun tıkandığını fark etti. Tıkanan lavaboyu açmak için temizlik ürünleri satışı yapılan bir işyerinden toz ve sıvı olmak üzere iki ayrı lavabo açıcı satın aldı. İddiaya göre, temizlik malzemesini satan işyerindeki çalışan önce toz kullanılmasını, açmadığı taktirde sıvı lavabo çözücünün daha etkili olacağını söyledi. Lavaboya toz ve sıvının dökülmesiyle bomba gibi patlama yaşandı. Etrafa sıçrayan kimyasal madde, lavabonun yanındaki eşi Gülseren Dinlemez ve ablasının vücuduna sıçradı. Gülseren Dinlemez'in vücudunda yanıklar oluşurken, işyerindeki nevresimler ve yer döşemesinde de delikler meydana geldi. Hastaneye kaldırılan Gülseren Dinlemez’in boynunda, kolunda ve omzunda oluşan yanıklar tedavi edildi. Bacağından alınan doku parçaları ameliyatla yanan bölgelerine dikildi.
Olayı anlatan Selahattin Dinlemez, “Lavabomuz tıkandı. Açmak için satış yapılan yere gittik. Temizlik malzemesi satan yere. Orda toz kostik aldım ve açmazsa ne yapabileceğimizi sordum. ‘Ağabey açmazsa başka var’ dedi. Bana sıvısını önerdi. Diğeri almadım ve ufak hap kutusu gibi olanı aldım. Ben gelene kadar sıcak suyu hazırlamışlar. Döktüm açılmadı. Daha sonra sıvısını döker dökmez volkan gibi patlama yaptı” dedi.
Vücudunda ciddi derecede yanıklar oluşan Gülseren Dinlemez de bomba gibi patlamadan sonra bütün asitlerin üzerine geldiğini söyleyerek, “O gün lavabomuz tıkalıydı. Eşim toz kostik diye almaya gitti. Sıvısının daha iyi olacağını söylediler. Daha sonra eşim geldi. Tozu dökelim dedik. Kaynar suyu da döktük. Sıvı daha etkili dedikleri içim onu döktük. Kullanmayla beraber patlaması bir oldu. Bomba gibi patladı. O patlamayla lavabodaki bütün asitler benim üzerimdeydi. Eşimin üzerine, yerlere, ablamın üzerine sıçradı. Ablam da yandı. Buradaki herkes yandı” diye konuştu.
Bir ay hastanede tedavi gördüğünü anlatan Dinlemez, “O sıra içinde ızdırap içindeydim. Günlerimi hiç uyumadan ağrılarla geçirdim. Doktorum bile şaşırdı. Vücudumdaki yaralar o kadar derindi ki parmaklarımız bile girebilecek derinlikteydi. Ölü dokular oluştu, bacağımdan yama alındı. Baya bir zor günler atlattım ama en şükrettiğim konu da yüzüme gelmemesi. Sonuçta ben bu satıcıların bilinçsizliği yüzünden yandım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum ve dava açtım” ifadelerini kullandı.


Editör: E. Candan