ÇUÇUK VALİ KALICI KONUTLARA OKUL İSTEDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde,   Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencisi Mehmet Enfal Demirer Valilik Makamını temsili olarak devraldı. 

ÇUÇUK VALİ KALICI KONUTLARA OKUL İSTEDİ
22.04.2014 - 17:07

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde,   Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencisi Mehmet Enfal Demirer Valilik Makamını temsili olarak devraldı.

Vali Mehmet Enfal Demirer, Bolu Belediye Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdürü’nü de telefonla arayarak talimatlarını verdi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yıl dönümü nedeniyle Vali Ahmet Zahteroğulları’nın koltuğunu temsili olarak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencisi Mehmet Enfal Demirer devraldı.

Vali Zahteroğulları’nın makamında gerçekleşen temsili yer değiştirmeye, Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin eşlik ederken, Valilikte temsili görev yapacak Mehmet Enfal Demirer ile birlikte Okul Müdürü Hayri Mısırlıoğlu,  ailesi ve öğretmenler de hazır bulundu.  

Makamı, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencisi Mehmet Enfal Demirer’e teslim eden Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin,  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı arifesinde Valilik koltuğunu devraldınız. Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94’üncü yılını kutluyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi  23 Nisan 1920 yılında kuruldu ve egemenlik kayıtsız şartsız millete verildi. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’te bu önemli günü siz çocuklarımıza armağan etmiştir. Çünkü çocukları çok seviyor ve geleceğin nesli çocuklara güveniyordu. Bizde makamlarımızı bu özel günde sizlere temsilen devrediyoruz.” dedi.

Makama oturunca açıklamalarda bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencisi Mehmet Enfal Demirer, "Öncelikle bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Ben eğitime büyük önem veriyorum. Okullarımızda öğretmen sayımız ve teknik imkanlarımız yeterli ama özellikle Kalıcı Konutlar bölgesindeki yoğunluk nedeni ile bir okula daha ihtiyaç var. Diğer taraftan Bolu bir turizm kendi ve bende turizme önem veriyorum. Bir üniversite şehri olmamız nedeni ile de öğrencilerimize yönelik faaliyetlerin artırılması gerekiyor " dedi.

Daha sonra temsili olarak Valilik görevi yapan geçen Vali Demirer, İl Milli Eğitim Müdürü’nü aradı ve “Kalıcı Konutlar bölgemizde bir okula daha gereksinim var. Gerekli projeleri hazırlayalım ve o bölgeye bir okul daha yapalım” diyerek okul yapımı için Milli Eğitim Müdürü’ne talimat verdi.

Temsili Vali daha sonra seçimleri kazanması münasebeti ile Belediye Başkanı’nı arayarak  tebrik etti ve ardından taleplerini iletti.  Belediye Başkanı’ndan arayan temsili Vali Demirel “Okulumuzun bir amfi eksikliği var. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Ayrıca Bolumuzun yeşil çevresinin korunabilmesi için doğalgaz çalışmaları hızlandırılsın”  dedi.  

Ziyaret sonunda Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, temsili Vali’ye günün anlam ve önemi anısına hediye takdim etti ve hatıra fotoğrafı çekildikten sonra ziyaret sona erdi.


Editör: E. Candan